CROSSDOCK Extraliga

Chvíli trvá, než si zapamatuji v přípravě časy tréninků, usmívá se Michal Hubený

Také hráči severočeské Elby mají v těchto týdnech hodně napilno. Jak prozrazuje v anketě kapitánů Michal Hubený, Ústí trénuje čtyřikrát týdně a ve druhé části CCM Extraligy by pochopitelně chtělo dojít co nejdále. Tipne si jeho kapitán konečné umístění svého celku?

Dá se říci, že to nejhorší, tedy začátek zimní přípravy, je už za vámi, jak jste se s ním popasoval vy osobně?

Já jsem se po konci podzimní části nějak extra neflákal. Dal jsem si týden volno a pak jsem začal s individuálním tréninkem. Takže mohu říct, že jsem se na začátek přípravy i těšil, protože si už nemusím vymýšlet trénink sám.

Zimu jsem si užíval

Co pro vás je vždy v tom zimním návratu k hokejbalu nejtěžší?

Asi první týden přípravy. Nemyslím náročnost, ale spíše než najdu všechny tělocvičny a zapamatuji si časy tréninků. (úsměv)

Otázka ohledně teplot by se mohla zdát už jako klišé, každopádně jak jste se tvářil na ty nízké teploty v lednu?

Vůbec mi to nevadilo, měl jsem v lednu týden dovolenou na horách, takže jsem byl za počasí velmi rád.

Trénovali jste od začátku pouze fyzičku nebo jste postupně zapojili už od počátku roku také herní činnosti, i když ty případně muselo komplikovat počasí…

Dnešní hokejbal je hodně o běhání, takže jsme samozřejmě začali fyzičkou. Herní činnosti jsme zapojili v tělocvičně, a to v podobě míčových her nebo cvičení s míčem. Vždy to ale bylo upraveno tak, aby se hodně běhalo. Takže si rozhodně nepředstavujte nějaký fotbálek.

Příliš času není, ale začalo mě bavit plavání

Přidáváte si sám po trénincích a ve volném čase nějaké aktivity nebo toho máte „plné zuby“?

Tak momentálně trénujeme čtyřikrát týdně, takže téměř žádný volný čas nemám. Ale snažím se alespoň jednou týdně chodit plavat.

Důležitou složkou je i regenerace, jakou vy máte nejraději?

Já mám nejraději aktivní regeneraci, moc mě nebaví jít si třeba lehnout někam na masáž. Momentálně asi to plavání, začalo mě to opravdu bavit.

Chladné počasí naopak přeje zimním sportům, jste milovník svahů?

Ano, velmi rád jezdím na lyžích. Jak jsem již říkal, byl jsem týden na horách a užil jsem si to. Bohužel teď už na to nebude čas a všichni se soustředíme na poslední měsíc přípravy a vrchol sezony.

Závěr bude patřit vašemu tipu na konečné umístění vašeho celku a i vítěze CCM Extraligy. Jak to podle vás dopadne?

Bohužel vás musím zklamat, ale já z pověrčivosti tipovat nebudu. Pevně věřím, že dojdeme co nejdál a popereme se o příčky nejvyšší!