CROSSDOCK Extraliga

Město nám vytváří podmínky vrcholového sportu, pochvaluje si lídr z Kladna

Při shánění financí je jedno, zda jste první či poslední tým tabulky probíhajícího ročníku CCM Extraligy. „Prostředky je vždy složité zajistit,“ mají jasno v kladenském ALPIQu.

Prostředky je vždy složité zajistit

Jak vzniká rozpočet vašeho klubu, je ve vašem regionu složité sehnat finanční prostředky na podporu hokejbalu?

Rozpočet jako u asi většiny klubů se skládá z finančních dotací, z financí od partnerů klubu a z klubových příspěvků všech členů. Prostředky je složité zajistit a to vždy.

Dá se porovnávat s předchozími lety? Situace se zlepšuje nebo právě naopak?

Vše je odvislé na úspěšnosti získaných dotací a náklonnosti partnerů klubu. Každý rok se snažíme mít vyrovnaný rozpočet s roky předchozími.

Většina grantů je směřována pro mládež

Co se týče financování mládeže, jakých dotací či grantů využíváte a kolik jde právě do mládeže?

Většina vypsaných grantů je směřována a tedy žádána pro mládež. Neříkáme, že žádáme o všechny vypsané granty, ale především o zajímavé a využitelné pro náš klub. Patří mezi ně např. granty vypsané ČMSHb, MŠMT program VIII., Středočeského kraje a samozřejmě našeho Statutárního města Kladna, které nás podporuje také nad rámec dotačních titulů.

Jaké granty či dotace od státních institucí až po soukromé využíváte, případně o ně žádáte?

Nad rámec vámi vyjmenovaných institucí a organizací jsme zatím o granty nežádali.

Velkou část rozpočtu zajisté tvoří partneři, jak se oni podílí na finančním chodu klubu?

Partneři jsou významnou složkou, bez které bychom na takovéto úrovni nemohli jako klub fungovat. Poděkování patří všem partnerům menším, ale především společnosti ALPIQ Generation s.r.o., která je naším hlavním partnerem a kterou máme i v názvu klubu a Statutárnímu městu Kladnu, které nám vytvářelo a vytváří podmínky vrcholového sportu. Výše zmíněných partnerů si velice vážíme.