CROSSDOCK Extraliga

Rychlejší spád extraligy mi letos vyhovuje, netají David Halbrštát z Letohradu

Tentokrát se nám se svými pocity nejen ze zimní přípravy svěřil kapitán letohradských Jelenů David Halbrštát. Ten tak například prozradil, že mu hokejka úplně tolik přes zimní pauzu nechyběla nebo také to, koho považuje za „černého koně“ vyřazovací části.

Zimní příprava je v plném proudu, jak hodně neoblíbená je u vás?

U mě osobně asi tak, jako u každého hráče. Běhání mi nevadí a vím, že je to potřeba a na jaře se to bude hodit. Jinak v Letohradě podle docházky je asi velmi neoblíbená.

Poznáváte začátkem roku, že jste z kondice něco ztratil nebo až tolik ne?

Přijde mi, že tolik ne. Necítím se hůř než na konci podzimní části. Snažím se sportovat i mimo hokejbalové měsíce.

Trpíte na ty neoblíbená vánoční kila, která pak musíte těžce v lednu shazovat?

Tak to právě naopak. Pravidelně začínám přibírat až během fyzické přípravy a na jejím konci vážím vždy nejvíce za celý rok. To má samozřejmě na svědomí "Půca" (hlavní trenér Letohradu Tomáš Friml pozn. aut.).

Sníh nám komplikuje přechod na hřiště

Jak se vyrovnáváte s nízkými teplotami, které jsou nyní v lednu hodně nízko?

Vůbec mi nevadí. Takhle má podle mě leden vypadat - sníh a mráz. Bohužel to ale není hokejbalové počasí.

Postupem času už se ale v přípravě začne zapojovat i herní činnost, to patří určitě mezi ty světlé zítřky během nabírání kondičky, že?

Na to se těší všichni. Díky tomu, že občas hraji hokej, tak mi hokejka úplně tak nechybí. Ale míček je míček. Sám jsem zvědavý, kdy se ta herní činnost v Letohradě začne zapojovat. Kvůli sněhu bude asi letos přechod na hřiště trochu opožděný.

Jak vám osobně vyhovuje trochu rychlejší letošní spád extraligy, kdy je základní část sehrána rychleji než v předchozích letech?

Jsem rád. Letos se mi to maximálně hodí skrz školu, že se bude končit dřív. Ale není to o moc, takže v tom pro hráče nevidím takový rozdíl.

Letošní vyřazovací část by mohla být nejkvalitnější za poslední roky

Předchozí otázka se pojí s mistrostvím světa, které se začátkem června uskuteční v Pardubicích. Asi budete souhlasit, že to pro většinu hokejbalistů v Česku bude velikým tahákem, že?

Pro hokejbalisty to bude největší akce od mistroství světa v Plzni, takže po osmi letech další vrchol. To si nemůže žádný věrný hokejbalista nechat ujít. V Plzni jsem tomu počtu diváků a atmosféře ani nevěřil. Doufám, že to bude podobné i lepší.

Každopádně to ale jistě přiláká i jiné diváky, máte pocit, že se v posledních letech stává hokejbal v České republice více atraktivnější a láká více diváků?

Tak tenhle pocit nemám. Přijde mi, že hokejbal pracuje na mediální propagaci a zviditelnění se, ale stále oslovuje uzavřený okruh lidí a jeho záběr se příliš nerozšiřuje. Mistrovství jistě přiláká i jiné diváky, hlavně z Pardubického kraje a cílem by mělo být udržet si jejich zájem o náš sport i nadále. Jestli budou Češi ve finále, vyprodá se Tipsport arena.

Každopádně by se jarní boje v extralize mohly stát, vzhledem k mnoha hráčům bojující o konečnou nominaci na MS, ještě více kvalitnější a zajímavější…

Letošní play-off možná bude nejkvalitnější za poslední roky. Týmy a především hráči začnou být před mistrovstvím sledovanější a budou se chtít ukázat. Kvalitní play-off by mělo ještě více nabudit hokejbalové diváky na šampionát.

Závěrem se ještě zeptám, jestli si dokážete tipnout vaše konečné umístění v CCM Extralize a také vítěze celé soutěže?

Věřím, že vyhrajeme alespoň dva jarní zápasy a dostaneme se do play-off. Pak už to bude těžké, reálně budeme šestí. Jinak finále vidím stejné jako loni, tedy Pardubice s Kladnem. A vyhrají Pardubice. Ale pozor na Kert a jeho ambice.