Ženy

Holky v zápasech dřou jedna za druhou, těší trenéra výběru dívek U16 Grebeníčka

O víkendu 15. února se v Praze odehrál tradiční Pražský míček, a to v kategorii mladších žáků. Turnaje se zúčastnily také hráčky v kategorii U16, které si odvezly tu nejcennější medaili. Hlavního trenéra Lukáše Grebeníčka úspěch těší, ale je si vědom toho, že jeho svěřenkyně čeká ještě dlouhá cesta.

Cíl se hráčkám podařilo splnit


Zúčastnili jste se Pražského míčku v kategorii mladších žáků, kterou jste ovládli, takže určitě panuje spokojenost, je to tak?
Ano, spokojenost určitě panuje, na turnaj jsme jeli s tím, že chceme minimálně placku, takže cíl se hráčkám podařilo splnit.


Našli jste i přes výhru nějaké rezervy týmu, na kterých je potřeba zapracovat?
Neustále je potřeba pilovat střelbu a zakončení. Na hráčkách bylo vidět, že hokejku nějakou dobu neměly v ruce. Pracovat na sobě musí holky neustále, pokud chtějí hrát v reprezentačním dresu.


Jak jste byli spokojení s přístupem hráček?
Od začátku jsme holkám nastavili jasný cíl, a jejich přístup od první porady v šatně až po závěrečný hvizd byl na jedničku. Hráčky se znají už nějaký pátek z reprezentačních kempů a jde to poznat. Holky mají v kabině super partu a v zápasech opravdu dřou jedna za druhou a takový tým se pak snáze trénuje. Hráčkám patří za toto pochvala a vidí, že jako tým dokážou vyhrát i velmi těžké utkání.


Překvapila Vás některá z dívek svým výkonem natolik, že ji doporučíte trenérům Juniorek?
Tak s Martinem Davídkem a Karlem Manhartem jsme v kontaktu a některé hráčky už patří do širší nominace Juniorek. Na turnaji zahrály skvěle, takže takhle to budu referovat i kolegům. Jedna hráčka mě ale překvapila a jistě ji doporučím, ať dostane šanci i v Juniorkách.





Je to pouze dílčí úspěch


Bylo u hráček znát, že je aktuálně zimní přestávka, nebo na sobě makají i mimo sezónu?
Měli jsme osmnáct hráček, které jsme se snažili spravedlivě nasazovat do hry, což se nám taky dařilo, to byla naše výhoda. Žádná hráčka během turnaje kterékoliv střídání neodbyla, takže já žádnou pauzu nebo přestávku na holkách neviděl. Určitě na tomhle mají zásluhu i oddíly, kde holky hrají, takže určitě palec hore i do klubů a holkám samotným. Jen nesmí usnout na vavřínech, jeden úspěch nic neznamená.


S kterým celkem jste odehráli nejvyrovnanější zápas, a co nakonec rozhodlo ve Váš prospěch?
Každý zápas byl těžký. Na turnaji jsme hráli s velmi dobrými týmy, takže pro nás to byla kvalitní prověrka. První těžší zkouškou byl zápas ve skupině v berounskými Kelty, kde soupeř otočil utkání z 1:0 na 1:2 a holkám se podařilo zápas vyrovnat na 2:2. Semifinále byl pro nás těžký oříšek a trochu hra na naši psychiku. Velmi kvalitní utkání s pardubickým Autosklem jsme vyhráli až v nájezdech 2:1, kde se opravdu ukázala soudržnost týmu, a hlavně výborné nájezdy vybraných hráček. Ve finále jsme vyhráli 1:0 s berounskými Kelty. V utkání se zřejmě projevilo, že jsme měli na rozdíl od soupeřů do hry osmnáct hráček, soupeřům síly ubývaly, nám síly zbyly. Opět výborné utkání, které bylo další zkouškou těchto mladých hráček a jsem rád, že bylo vítězné. Z mého pohledu zasloužené vítězství na skvělém turnaji. Holkám jsem samozřejmě poděkoval, ale zdůraznil, že toto je jen dílčí úspěch a skutečná vítězství na ně ještě čekají, pokud budou na sobě makat dále.


Podobné turnaje jsou pro holky asi nejlepší prověrkou, máte v plánu nějaké další?
Každé těžké utkání proti chlapcům je pro holky zkušenost a prověrka. Plánujeme se zúčastnit v květnu turnaje starších žáků a naší konečnou v sezóně bude turnaj krajů v Chrudimi. Otázkou však je, v jakém složení se turnajů zúčastníme. Jelikož některé holky už patří do kádru Juniorek, budeme jim držet palce, ať jsou v nominaci do Žiliny a velmi rádi dáme šanci ostatním dívkám, které pravidelně jezdí na kempy a ukazují se v dobrém světle. 


Tabulka Liga žen

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Prachatice
15 39:10 38
2.
HBC Svítkov Stars...
14 35:9 38
3.
TJ Sršni Svitavy
13 38:10 33
4.
Panthers Kadaň
15 36:31 26
5.
HBC Enviform Třinec
15 19:28 16
6.
HBC Plzeň-Litice
15 13:31 13
7.
SK Kelti 2008
15 13:39 7
8.
HBC Pardubice
14 3:38 3