CROSSDOCK Extraliga

KOVO dlouho sahalo po prodloužení série, Kert Park rozhodl až v prodloužení

Čtvrtfinálové odvety na hřištích hůře postavených týmů po základní části odstartovaly na půdě pražské Palmovky. Sem měl krátkou cestu celek z Lužin, který se však v zápase nejprve neprezentoval svoji klasickou sebejistou hrou, takže to bylo KOVO, kterému se dařilo více, a to také střelecky!

První třetina byla především o domácích, kteří byli vidět ve více útočných akcích, a také to vypadalo, že se hodně poučili z předchozího víkendu. A tak to bylo právě KOVO, které se dostalo do vedení, když se prosadil Wurdák. Ze strany domácích ale už žádné další potrestání hostující nějak ne extra aktivní hry nepřišlo, takže od druhé třetiny začínal být pořádně v permanenci také domácí brankář Gerlich. Jeho zákroky KOVO držely dlouho ve vedení, až to nakonec po začátku třetí periody bylo přeci jenom znovu nerozhodně, o což se postaral Zvonek.

Předchozí moment ovšem teprve odstartoval brankovou smršť, domácí totiž dokázali ihned reagovat, a to brankou Ogurčáka a také dokonce Bravence – 3:1! Jenomže když na rozdíl jedné trefy snížil Wróbel, začínaly se ofenzivní motory Kert Parku teprve startovat, což dokazovala i následná tyčka a při konečné hře bez brankáře nakonec i další branka z hole Wróbela, která znamenala už konečné vyrovnání. V desetiminutovém prodloužení se poté do hry čím dál více dostávali Lužinští, kteří nakonec mohli i oslavovat postup do semifinále, a to když celou bitvu rozhodl Martin Kruček!

HODNOCENÍ TRENÉRŮ

Michal Teplý (hlavní trenéra KOVA):

Tentokrát to z naší strany byl dobrý hokejbal, chtěli jsme na hřišti nechat všechno, štěstí se ale přiklonilo na stranu hostů. Jak se říká, štěstí přeje lepšímu, my jsme odehráli v sérii slušně jenom jeden zápas, a to byl právě tento. Před sezonou jsme posílili a cíl byl play off, takže jsme to splnili. V hlavách hráčů a moji ale byl trochu jiný cíl, nemyslím v play off, ale v tabulce, kde jsme chtěli být třeba šestí sedmí. V play off bychom asi letos stejně dále nedošli, protože nemáme tolik s vyřazovací částí zkušenosti. Poslední zápas v sezoně byl pro mě však příjemnou tečkou za sezonou, protože po nepovedené podzimní části a povedené jarní, se nám alespoň ten končící ročník povedlo zakončit dobrým hokejbalem.

David Kuna (hlavní trenér Kert Parku):

Do zápasu jsme vstoupili hodně laxně, asi jsme si mysleli, že to půjde samo a nemůže se nic stát. Ta první část zápasu z naší strany tudíž byla hodně prohospodařená, ve druhé jsme už hráli lépe, ale byli jsme potrestání za ten začátek zápasu tím, že míčky se k nám neodrážely, jak jsme potřebovali. Když jsme ve třetí třetině konečně vyrovnali, tak jsme dostali brzy zase branku a po hloupých chybách před brankovištěm i druhou. Z přesilové hry se nám ale povedlo znovu snížit a pak to bylo buď o tom, že vyrovnáme, nebo se prosadí domácí do naši prázdné branky. Naštěstí jsme vyrovnali a v prodloužení, kde jsme byli lepší, jsme i rozhodli. Takový zápas by však z naší strany v play off být neměl.