CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Trio týmů využije mečbol, půjdou východočeši do pátého zápasu?

Víkend nabídne pokračování čtvrtfinálových sérií play off CROSSDOCK Extraligy a my vám na tyto zápasy tradičně přinášíme tipy expertů. Postoupí Kladno, Kert Park a Plzeň po sobotních utkáních do semifinále, nebo se dočkáme zápletky?

HC Kert Park Praha (1.) vs. TJ KOVO Praha (8.)

Matěj Fraňo (útočník SK Sudoměřice): Hráči Kert Parku si po domácích výhrách pohlídají i třetí utkání v sérii a jednoznačně jej vyhrají.

Jakub Kovárník (útočník juniorů HC Kert Park Praha): I když KOVO podalo na Lužinách sympatický výkon, myslím si, že Kert Park neponechá nic náhodě a získá třetí, postupový bod v sérii.

Tip redakce: V posledním kole základní části jsme se na vlastní oči mohli přesvědčit, že KOVO v případě spojení maximálního nasazení s trochou toho pověstného štěstíčka, dokáže Kert Park potrápit. Tým z Palmovky však tentokrát recept na mistra z posledních dvou let nenajde a série bude ukončena již po sobotním duelu.

HBC Kladno (2.) vs. Elba DDM Ústí nad Labem (7.)

Matěj Fraňo: Tohle bude rozhodně zajímavý zápas, který bude vyrovnaný do poslední vteřiny. Ústí ale hraje doma, kde je velmi silné a věřím, že sérii ještě jistě prodlouží.

Jakub Kovárník: Ústí na Kladně příjemně překvapilo, zvlášť ve druhém zápase, ve kterém dřeli na maximum. Zápas v Ústí bude opět velmi vyrovnaný, ale nakonec zvítězí Kladno.

Tip redakce: Elba minimálně ve druhém utkání ukázala, že se s ní v této sérii i přes pozici mírného outsidera musí počítat. Severočeši naváží na perfektní výkon z druhého utkání, které jim nakonec smolně uteklo, a sérii ještě pořádně zdramatizují.

HBC Plzeň (3.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (6.)

Matěj Fraňo: Plzeň vyhrála obě domácí utkání s přehledem a bude tomu tak i v dalším utkání. Plzeň sérii ovládne.

Jakub Kovárník: Opět těžké na tipování, další vyrovnaná série. Štěstí se však nakonec přikloní na stranu Plzně a již po sobotě se bude radovat z postupu.

Tip redakce: Počítalo se, že to hradečtí hokejbalisté nebudou mít v Plzni jednoduché, obě utkání však vyzněla možná až příliš jednoznačně pro mečouny a piráti mají o motivaci postaráno. Nic to nemění na tom, že Plzeň si i třetí čtvrtfinále pohlídá a zvítězí, byť třeba až po prodloužení či nájezdech.

SK Hokejbal Letohrad (4.) vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice (5.)

Matěj Fraňo: Série je hrozně vyrovnaná a těžko se mi tipuje, kdo by jí nakonec mohl urvat. Oba týmy mají skvělé brankáře, na jedné straně Šimara, na té druhé Stárek. Série dospěje až do pátého rozhodujícího zápasu.

Jakub Kovárník: Tato série je dost možná nejvyrovnanější z celého play off a předchozí dva výsledky to jen dokazují. Tento víkend bude pro oba týmy velmi náročný, věřím ale v postup Letohradu.

Tip redakce: Přesně jak zmínil Matěj. Oba týmy mohou spoléhat na perfektní práci svých brankářů a ti budou stěžejní i tento víkend. Obě utkání nenabídnou vysoký počet branek, rozhodovat budou maličkosti a také to, kdo se vyvaruje faulů, respektive lépe popasuje s přesilovkami. Je pravděpodobné, že sérii rozhodně až páté utkání.