CROSSDOCK Extraliga

Karviné o fous utekl postup do play off: Chyběl větší klid v zakončení, mrzí Pilcha


Vyřazovací boje CROSSDOCK Extraligy jsou již v plném proudu, ale jak už to tak bývá, některé týmy se do první osmičky neprobojují. Karvinští k tomu měli letos opravdu blízko, podávali solidní výkony, ale při pohledu na tabulku základní části získávají spíše titul smolaři sezony.

Věděli jsme, o co hrajeme, bohužel to nevyšlo

Pohled na konečnou tabulku základní části je pro Karvinské velmi krutý. Mrzí vás stále nepostup do play off, nebo jste měli před sezonou skromnější plány?

Plán byl se udržet v extralize a nehrát baráž, jak tomu bývalo v minulých letech.

V podstatě rozhodlo poslední kolo, kdy KOVO dokázalo urvat jeden bod rivalům z Kert Parku a naopak vy jste na domácím hřišti nedokázali vstřelit gól Plzni. V čem byl onen den problém?

Těžko říct... Možná větší klid na holi v zakončení. Přece jen jsme měli v hlavách, že musíme vyhrát. Plzni už o nic nešlo.

Věděli jste o co hrajete? Naplatilo pravidlo „kdo chce moc nemá nic“? Sledovali jste během zápasu dění online i na hřišti v Praze?

Věděli jsme, že pokud chceme do play off, musíme vyhrát. Proto jsme nesledovali, co se děje kolem, ale soustředili jsme se jen na zápas, který jsme chtěli dovést do vítězného konce. Bohužel se tak nestalo. Ale nevadí, život jde dál (úsměv).

Titul přeji „Gandalfovi“ a Letohradu

Ve hře je stále ještě karvinský B tým, které válčí ve 2. Lize ve skupině Morava-Sever a vede si velmi dobře. Budete dohrávat sezonu tam, nebo pro vás začaly „hokejbalové prázdniny“?

Dám si asi teď fóra do Stoupa Cupu od hokejbalu. Začal mi teď úterky florbal a za týden mi začne inline hokej, na který se těším

Máte již nějaké plány a cíle pro příští ročník? A komu přejete letošní titul v extralize?

Příští rok chceme play off. Tento rok jsme se oťukali a ujistili se, že můžeme hrát s každým. Titul bych přál tomu našemu rezavému Gandalfovi (útočník Kladna Dominik Barnošák pozn. red.), aby měl zase o čem povídat (smích). Jinak z týmů to přeji Letohradu.