CROSSDOCK Extraliga

Hradec na hraně konce sezony v živém vysílání! Prokáže Plzeň znovu formu?

CROSSDOCK Extraliga už tento víkend nabídne pokračování čtvrtfinálových play off sérií. Náš televizní štáb se v sobotu vydá na sérii, kterou jsme vám ještě prostřednictvím TV COM nenabídli. Jedná se tedy o zápolení Hradce Králové s Plzní, kde na plné čáře zatím vedou Západočeši, tedy 2:0 na zápasy.

Piráti se druhý den zlepšili, paradoxně ale neskórovali

Hradec Králové v plzeňské hale v sobotu nepředvedl povedený výkon, na hřišti vládli domácí, kteří si nakonec bezpečně dokráčeli pro vedení v sérii 1:0, a to po výsledku 5:1, který vznikl hlavně po tříbrankové první třetině. Východočeši druhý duel hráli už odvážněji, paradoxně jim to ale nepřineslo skórování už vůbec, jelikož Mečouni neustupovali ze svého nastoleného tempa a nakonec tak opět poměrně bezpečně vítězili tentokrát 4:0 a ujali se v sérii vedení 2:0 na zápasy. Pirátům zatím nepomáhá nic, změna brankáře ani výměna trenéra. Zachytí ještě ujíždějící vlak, jenž je skoro v cílové pásce letošní hradecké sezony?!

Plzeň zatím bez problémů útočí na nejlepší čtyřku

Kdo by to tipoval, že to budou právě Plzeňští, kteří chytnout v jarní části tak velkou formu. Ono však hrát v jarní části základní části dobře, často nemusí ještě nic znamenat. Západočechům se ale zatím zřejmě povedlo to nejdůležitější, tedy převést fazonu i do rozhodující části sezony – tedy play off! První dva zápasy s hradeckými Piráty toto tvrzení rozhodně jenom podtrhly! Na tahu jsou tak sice nyní Piráti, Plzeň si je však svých mečbolů moc dobře vědoma a na rozhodující tah si v klidu může počkat.

„Jsme spokojeni, vést v play off sérii 2:0 je pochopitelně vždycky fajn. Ale nemyslím si, že by to znamenalo ještě něco extra, sám jsem několikrát už zažil, že se to dá otočit. Takže bude to sice znít jako klišé, ale ani tato naše pozice ještě nemusí být postupující, stále totiž musíme udělat ten jeden poslední krok. Spokojeni ale určitě jsme, navíc si myslím, že kromě výsledků můžeme být z valné části těch dvou domácích zápasů i z předvedené hry,“ nechal se slyšet plzeňský trenér Josef Kadaně. Bude stejně spokojený i po víkendové štaci na východ Čech?