CROSSDOCK Extraliga

Ve výkonu bylo pouze pár nedostatků, říká k vítěznému vstupu trenér David Kuna

Play off CROSSDOCK Extraligy za sezonu 2018/19 vypuklo! Jedním sobotním zápasem to také bylo na pražských Lužinách, kam přijížděl městský rival z nedaleké Palmovky. Na hřišti však bylo cítit převážně jenom jedno mužstvo, a to těch domácích.

Trenére, zápas na úvod play off jste bezpečně ovládli, určitě vás ale bude mrzet ta jedna inkasovaná branka, která přišla z minima šancí hostí…

V první řadě chci ale říct, že jsme moc rádi za výhru a také za to, že jsme se ujali v sérii vedení. A ano, o tom góle na 4:1 jsme se už po zápase v šatně bavili, stejně jako o pár taktických chybách a nedostatcích. Snažili jsme se hrát celé utkání hodně fyzicky náročný hokejbal, z čehož občas nějaké to okénko vykoukne. Zároveň z toho také pramenilo spousty faulů, nás hodně mrzí, že jsme nedali za stavu 4:0 gól na 5:0, protože jsme potom chtěli do hry pustit i další hráče, aby si ti více vytěžovaní logicky odpočnuli. V neděli nás totiž čeká další hodně náročné utkání.

Byl to ve vašich očích už takový ten klasický play off nebo nikoliv?

Já myslím, že nasazení z naší strany nechybělo od začátku nic. Byly tam sice, jak jsem už říkal, nějaké nedostatky, ovšem co se týče pohybu a nasazení, tak určitě nemůžu vytknout nic. Možná nějaké delší střídání, ale to si vyřešíme už individuálně. A co se týče nasazení soupeře, tak k tomu se nehodlám vyjadřovat, je to jejich věc.

KOVO na vaši branku vystřelo skutečně pomálu, myslíte si, že to v nedělní odvetě bude z jeho strany vypadat úplně jinak?

My budeme dělat všechno pro to, aby ne, tudíž abychom soupeře podobně nepustili příliš do hry. Jak na ten sobotní výkon zareaguje soupeř, to už je jejich problém, my se soustředíme pouze na sebe. Oni v sobotu mnohokrát nevystřelili, to je pravda, o to více ale musíme být obezřetní, stejně tak jako náš brankář, protože ty jejich pokusy mohou být stejně nebezpečné, jako i při početnější koncovce. Velký tým dělá to, že dokáže být na každou situaci dopředu připravený a koncentrovaný a udržet si soupeře neustále na dostřel.

Cíl tedy, předpokládám, zůstává asi stejný, ukončit sérii v co nejkratším čase…

(usměje se) Hlavně vyhrát i v neděli a vést v sérii 2:0, to je pro nás teď stěžejní.