CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Kert Park drama nepřipustí, nejvyrovnanější zápasy uvidíme v Letohradu?

Jde do tuhého, play off hokejbalové CROSSDOCK Extraligy je konečně tady! Již tento víkend odstartují vyřazovací boje úvodními čtvrtfinálovými dvojzápasy, na které vám v tradičním čase přinášíme tipy expertů.

HC Kert Park Praha (1.) vs. TJ KOVO Praha (8.)

Martin Tvarůžek (útočník HBC Rakovník): Vítěz základní části extraligy zapne na plné obrátky a získá oba dva domácí zápasy - 2:0.

Tomáš Chyba (obránce HBC Most): V této sérii je favorit všem znám. Zde nemohu tipovat jinak, než že si Kert Park oba zápasy o víkendu pohlídá a potvrdí svou kvalitu.

Tip redakce: KOVU se podařilo v posledním zápase základní části urvat proti Kert Parku bod, který mu nakonec stačil k postupu do play off. Kert Park však rozhodně nebyl v ideální herní pohodě a trenéři Kuna a Jelen měli svému týmu co říct. Nyní již Lužinští nepřipustí žádné zaváhání a obě domácí utkání bezpečně vyhrají.

HBC Kladno (2.) vs. Elba DDM Ústí nad Labem (7.)

Martin Tvarůžek: V této sérii nedá Ústí nic zadarmo, ale po víkendu Kladno povede 2:0

Tomáš Chyba: I když v posledním zápase, ve kterém Kladenským už o nic nešlo, je dokázalo Ústí porazit, tak tohle bude úplně jiná soutěž. Kvalitně a herně je Kladno samozřejmě někde jinde, ale pokud Bandys (brankář Zdeněk Banda pozn. red.) bude mít formu, bude to mít Kladno těžší. I tak věřím, že Kladno o víkendu oba zápasy doma vyhraje.

Tip redakce: Ústí nemělo do posledních kol play off jisté, pro Severočechy je tak již udržení postupové osmičky a postup do vyřazovacích bojů velkým úspěchem. Papírovým favoritem je jistě Kladno, a to svou roli potvrdí. Rysové oba domácí zápasy bezpečně vyhrají, Elba bude muset na případný úspěch počkat až do utkání na domácím hřišti.

HBC Plzeň (3.) vs. HBC Hradec Králové 1988 (6.)

Martin Tvarůžek: Favorizuji Plzeň, ale Hradec už loni ukázal, že dokáže v play off porazit těžké soupeře. Nicméně domnívám se, že domácí zápasy Západočeši zvládnou a povedou 2:0.

Tomáš Chyba: Hradec odjíždí hrát do plzeňské haly, kde všechny týmy ví, jak těžké je tam uspět. Hradec se před touto sérií rozloučil s trenérem Rytířem a bude otázkou, jestli to bude k dobrému nebo horšímu. Za mě Plzeň v této sérii také potvrdí roli favorita a oba zápasy vyhraje.

Tip redakce: Série, která dle našeho mínění díky dobrým výkonům brankářů příliš branek nenabídne. Plzeň je v domácí hale velmi silná a Hradec nečeká nic příjemného. Přesto si myslíme, že jedno ze dvou víkendových utkání by Hradec po boji urvat mohl, oba zápasy si však mečouni sebrat rozhodně nenechají.

SK Hokejbal Letohrad (4.) vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice (5.)

Martin Tvarůžek: Dle mého názoru nejvyrovnanější série. A vyrovnané skóre by mohlo být i po dvou úvodních zápasech - 1:1.

Tomáš Chyba: Za mě nejvyrovnanější série víkendu. Pardubice zajíždí na hřiště do Letohradu, kde to domácí prostě umí. V bráně mají vynikajícího Šimiho (gólman Jan Šimara pozn. red.) a na jejich povrch jsou zvyklí. Na druhou stranu Pardubice určitě přijedou v plné sestavě v čele s Janem Bílým. Za mě jsou mírní papíroví favorité Pardubičtí, ale Letohrad doma kouše. Po víkendu bude stav 1:1 na zápasy.

Tip redakce: Pardubice jsou nepříjemným soupeřem pro každý jeden tým v extralize. Letohrad však ani na jaře nepolevoval v nastaveném standardu a po excelentním podzimu předváděl vyrovnané výkony také na jaře. Zkušenost v útoku spojená s dravým mládím, dobře fungující obranou a Šimarou v brance nadělají pardubickým plejerům velké nepříjemnosti, avšak ani tým kolem zkušeného Pavla Kubeše neponechá nic náhodě. Série se bude do Pardubic stěhovat za stavu 1:1.