CROSSDOCK Extraliga

Souboj o Prahu! Jak dopadne další zápletka letošního extraligového čtvrtfinále?

CROSSDOCK Extraliga přinese v letošních čtvrtfinálových bojích nejednu atraktivitu. Kromě východočeského derby to také bude souboj o vládce Prahy, jelikož na sebe narazí jak celek z Lužin, tak také ten z Palmovky.

Vítěz základní části neměl problémy

Kert Park Praha stejně jako v minulé sezoně poměrně bez větších komplikací vyhrál celou základní část. Úplně ve všech zápasech vždy sice kompletní nebyl, to však naopak dokazuje, jak je jinak kádr těchto Pražanů silný a dokáže se v těžkých chvílích perfektně doplňovat. Lužinští kousali pouze dvakrát duel, ze kterého nevybojovali ani jeden bod. Postaraly se o to Pardubice, které dokázaly zvítězit jak ve venkovním, tak v domácím zápase.

Kert Park se 103 nastřílenými brankami jinak bezpečně první místo v tabulce hájil podstatě po celou sezonu, ke konci pak už pouze hlídal náskok na druhé Kladno, jenž nakonec za svým rivalem z posledních let z Prahy zaostalo o šest, respektive sedm bodů kvůli horšímu vzájemnému zápasu. Abychom však nezůstali pouze u superlativ, musíme zmínit i druhou stránku, která Lužinské může trochu trápit. K excelentní ofenzivě totiž letos nepřidali takovou obranu, kterou si zřejmě představovali.

V top čtyřce je v této kategorii právě až na čtvrtém místě, tudíž zadní vrátka jsou určitě bodem číslo jedna pro zlepšení, což dokazují i slova nejlepšího střelce CROSSDOCK Extraligy právě z Kertu. „Základní část dle mého názoru rozhodují střelci a celkově útok. Play off naopak brankáři a obrana, takže v těchto zápasech rozhodně musíme hrát kompaktně jako tým také dozadu,“ říkal ve čtvrtečním rozhovoru pro náš web Petr Danko.

KOVO má díky skvělé jarní jízdě splněno

Hokejbalisté z Palmovky ještě mají v živé paměti loňskou hrůznou sezonu, kdy ve vzduchu visela baráž s prvoligovou Jihlavou, která do souboje nakonec nevstoupila. Pražané tak udrželi extraligovou účast i pro letošní sezonu, což pro ně dlouho však zlepšené pozice v tabulce neznačila. Pro jarní část se však něco zásadně změnilo! KOVO začalo sbírat body jako na běžícím páse, otáčet zápasy v posledních chvílích, až bylo nakonec resumé jasné: Bod z derby pravděpodobně znamená play off! A KOVO to dokázalo, právě s Kert Parkem před týdnem uhrálo remízu, která jim vstupenku do vyřazovací části zajistila.

Souboj prvního s osmým týmem po základní části má tedy favorita jasného. Stěžejní by pro oba týmy mohlo být to, ne jak zápasy budou v pověstném obrazu hry vypadat, ovšem to, jak sobotní a nedělní zápas na Lužinách skončí. Pokud by totiž KOVO dokázalo domácí překvapit a jeden duel vyhrát, zápletka by byla hned na světě!