CROSSDOCK Extraliga

Východočeské derby kořením extraligového čtvrtfinále, v sobotu navíc v živém vysílání!

CROSSDOCK Extraliga hokejbalu už tento víkend vstoupí do letošních čtvrtfinálových bojů, hrát se bude v Plzni, v Praze, na Kladně, ale také v Letohradě, kde odstartuje v sobotu odpoledne velice třaskavý souboj dvou východočeských rivalů.

Letohrad zažil další snovou část sezony

Hokejbalový celek z Letohradu v minulé sezoně zazářil, navíc se mu dařila nejen základní část, ale také vstup do play off, kde dokázal získat čtvrtfinálový skalp Plzně a vypadl až v semifinále. V letošním ročníku však Jeleni zažili ještě povedenější základní část, jelikož zatímco vloni šli do vyřazovacích bojů ze šesté pozice, dnes tomu tak už je dokonce ze čtvrté pozice.

Družina kouče Frimla a Červinky navíc vylepšila všechny potřebné statistiky, v minulém ročníku totiž za dvacet zápasů skórovala osmačtyřicetkrát, což letos s dvěma odehranými zápasy navíc vylepšila hned o sedmnáct přesných zásahů! Co je ovšem v excelentním defenzivním hokejbalu Letohradských ještě důležitější, že v minulé sezoně za dvacet zápasů inkasoval čtyřicetkrát, v letošních dvaadvaceti utkáních to bylo paradoxně už pouze čtyřiatřicetkrát. Slovo paradoxně bychom však měli samozřejmě vynechat, jelikož hra Jelenů jde vyloženě nahoru a méně inkasovaných branek je toho tedy jasným a varovným důkazem pro soupeře!

Pardubice mají rozpačitou sezonu, jaro měli povedenější

Autoskláři skončili v letošní sezoně po základní části na pátém místě, stejně tak jako minulý rok. Jejich sezona přitom byla letos jako na houpačce. Výkyvy ve výkonech si Pardubičtí nakonec neodpustili jak na podzim, tak na jaře, kdy se neúspěšně pokoušeli dostat na čtvrtou pozici zaručující začínání play off v domácích podmínkách.

Pardubice ale zároveň v několika zápasech znovu ukázaly, že umí, vždyť to dokazují třeba i výsledky s mistrovským Kert Parkem, kterého dokázaly v hodně omlazené sestavě porazit jak na Lužinách, tak také v odvetě na východě Čech. Pro Pražany to jsou navíc jediné dvě čisté porážky v celé sezoně, což taktéž svým způsobem dokazuje sílu Autoskla. Pardubický klub se navíc i letos bude moci spoléhat na služby reprezentačních ostřílených borců, jako jsou Pavel Kubeš, Petr Filip nebo navrátilec Jan Bílý. Tento souboj zkrátka nebude mít ani v jednom směru favorita!

Letohrad v euforii tvrdě narazil

V minulé sezoně na sebe v rámci play off soubojů tito soupeři taktéž narazili, bylo to však v už jednou zmiňovaném semifinále. Letohrad, jakožto tehdy trochu nečekaný účastník nejlepší čtyřky, postupoval přes čtvrtfinále suverénním výsledkem 3:0 na zápasy proti Plzni. V Pardubicích byla o poznání jiná atmosféra a nutno podotknout, že málem skoro mistrovská! Autosklo totiž ve čtvrtfinále parádně otočilo zdánlivě ztracený souboj s ústeckou Elbou, která v sérii vedla už 2:0, nakonec ovšem 2:3 díky skvělým třem zápasům v řadě v podání Pardubice prohrála!

Jízda Autoskla navíc pokračovala i v semifinále, tento souboj s Letohradem pro něho skončil výsledky 4:1, 6:4 a 2:1, což znamenalo postup do další fáze. Pardubice nakonec celou jízdu dotáhly málem až k mistrovskému titulu, po extrémně vyrovnané sérii s Kert Parkem však padl po pátém rozhodujícím utkání.