CROSSDOCK Extraliga

Nečekaná změna na hradecké lavičce před play off! Trenér Rytíř skončil

Hokejbalisté Hradce Králové přišli těsně před play off CROSSDOCK Extraligy o svého trenéra, který po vzájemné dohodě v klubu skončil. Piráti si před nedávnem nastavili určitou formu fungování klubu a hry, kterou chtějí předvádět na hřišti.

Změna přišla s posledním kolem základní části

Hradec Králové dlouho v letošní sezoně bojoval o první čtyřku, tedy o začínání play off v domácím prostředí. Nakonec se mu však tato meta pomalu vzdalovala, až došlo na severočeský trip, jenž dopadl v polovině března pro Piráty velice špatně. S nulovým ziskem v zádech už bylo jasné, že Východočeši skončí pravděpodobně šestí, což se nakonec také ukázalo jako finální resumé.

V minulém týdnu navíc došlo na další podstatnou věc pro klub. Po vzájemné dohodě totiž nečekaně na pozici hlavního trenéra skončil Jiří Rytíř! „Ano, je to tak, do zápasu se Sudoměřicemi už vedl tým vlastně jeho staronový trenér Pavel Biegl,“ potvrdil redakci dnes už bývalý trenér Pirátů.

Vyhodnocení fungování modelu přišlo dřív než mělo

O celé nastalé situaci rozhodlo hned několik důležitých mužů v klubu, tedy podle modelu, který vysvětloval v rozhovoru pro náš web před jarní částí Petr Novák, asistent trenéra. „Vytvořili jsme takovou radu starších. Jsem v ni já, Honza Bacovský, Honza Hrabica, Jarda Tesař a Jirka Rytíř, který je oficiálním trenérem týmu. Domluvili jsme se, že to na jaře bude takto. V létě se pak rozhodneme, co a jak dál,“ říkal tehdy Novák.

Nakonec na změny nedošlo až v létě, ale už na jaře, a to navíc před nejdůležitější částí sezony. Do play off ročníku 2018/19, tak bude Hradec Králové vstupovat v modelu, který praktikoval už i v loňské sezoně. „Vyhodnotili jsme, že ten dnes už dříve nastavený model nefunguje podle našich představ, proto jsme to chtěli nějak řešit. V té naší trenérské radě starších jsme se nakonec dohodli na tom, že Jirka Rytíř skončí. On vlastně potom odešel nakonec sám. Na lavičce tak teď bude jako hlavní trenér Pavel Biegl, na hřišti v roli hrajících asistentů já a Honza Hrabica. Když to shrnu, tak to byla taková racionální dohoda nás všech,“ potvrdil nám ve středu ještě i Petr Novák.