CROSSDOCK Extraliga

Nejlepší gólman základní části extraligy: Nesmírně mě to těší, nezastírá Šimara

Základní část CROSSDOCK Extraligy je u konce a dochází tak k jejímu vyhodnocení. Mezi brankáři se nejlépe dařilo Janu Šimarovi, který odchytal sedmnáct utkání s průměrem pod jeden a půl gólu na zápas.

Za svého kolegu v brankovišti jsem nesmírně rád

Stal jste se nejlepším gólmanem základní části CROSSDOCK Extraligy! Jak jste se svými výkony spokojený?

Abych pravdu řekl, tak mě velice těší, že jsem se stal nejlepším gólmanem základní části, byl to jeden z mých snů. S výkony jsem spokojený, ale vím, že v některých zápasech jsem mohl chytnout i o nějakou střelu navíc. Budu to muset napravit v play off (úsměv).

Odchytal jste sedmnáct zápasů z dvaadvaceti, vyhovuje vám tak velké vytížení?

Ano, určitě vyhovuje. Jsem rád, když jsem v permanenci a mohu týmu pomoct co nejvíce.

Do šesti zápasů nastoupil gólman juniorů Michal Novák, který je o dvanáct let mladší než vy, snažíte se mu předávat svoje zkušenosti?

Samozřejmě, snažím se Míšovi pomoct, co nejvíce, jak na tréninku, tak i před zápasem. Míša je velice talentovaný brankář, což předvedl na loňském juniorském mistrovství světa v Kanadě. Jsem nesmírně rád, že mám takového kolegu a nástupce.

S Letohradem jste skončili na čtvrtém místě, panuje s tímto umístěním spokojenost?

Určitě panuje, sice jsme se mohli umístit i o příčku lépe, ale myslím si, že jsme dosáhli hodně slušného umístění a výhodné pozice do play off, kdy budeme začínat doma proti Pardubicím.

V loňském roce jste na Autosklo narazili v semifinále, tentokrát ho máte o kolo dřív. Jak moc těžký soupeř to pro vás je?

Pardubice jsou velice kvalitní soupeř a mají jeden z nejlepších útoků v lize v čele s reprezentačním trenérem, který určitě bude hledat nějaký recept, jak nás porazit. Já osobně si myslím, že to budou velice vyrovnané zápasy a fanoušci zažijí obrovské bitvy o každý centimetr hřiště. Každopádně může vyhrát kdokoliv.

S naším umístěním jsme spokojení

Co udělat pro to, aby nebyla celá série v jasné režii Autoskla, stejně jako v loňském roce?

Musíme zapomenout na to, co bylo v loňském roce a soustředit se na to, co bude. Budeme bojovat co nejvíce to půjde!

V loňském semifinále jste měl průměr tři branky na zápas, jak se budete na play off připravovat, abyste jich dostal co nejméně?

Budu se snažit chytnout každý míček, který na mě poletí (úsměv).

Jaké cíle jste si stanovili před sezonou a jak moc se teď po konci základní části změnily?

Náš cíl byl umístit se v první čtyřce, abychom měli výhodnější pozici a začínali doma. Tudíž musím říct, že jsme spokojeni s naším umístěním.

Jedná se o rok, v němž se uskuteční MS. Vy bojujete o svoje místo v týmu, věnujete tak přípravě více času?

Ano, věnuji. Mám individuální tréninky s trenérem tady na Vsetíně a v Letohradě. Když trénujeme na hřišti, snažím se maximálně soustředit, abych byl co nejvíce připraven.

Jaká je situace brankářů v reprezentačním týmu a jak vidíte svoje šance?

Všichni brankáři, kteří jsme vybráni do širšího reprezentačního týmu, máme stejné šance. Jsme velice dobří kamarádi a troufnu si říct, že jeden druhému si to přejeme a budeme se navzájem podporovat. Šance máme všichni stejné a bude záležet, kdo jakou bude mít formu při play off.