CROSSDOCK Extraliga

Danko jen kousek zaostal za maximem, Šimara v průměru nepouštěl ani dva góly!

CROSSDOCK Extraliga má odehranou kompletní řádku zápasů v základní části pro letošní sezonu. Pojďme se tak podívat detailně na statistiky, abychom zjistili, kdo se v konečném zúčtování stal tahouny všech mužstev.

Lužiny vévodí soutěži a také statistikám

Soutěž o krále střelců nabídla na podzim poměrně zajímavou podívanou a přetahovanou. První místo každopádně několikrát po odehraných kolech držel Petr Danko z Kert Parku Praha, k jehož konečným třiadvaceti trefám se nakonec už nikdo během jarních zbylých odvet nepřiblížil. Danko přidal navíc i osmnáct asistencí, tedy v součtu to pro něho byla více než výživná základná část, což dokazuje dohromady 41 kanadských bodů, které jsou jen kousek za maximem z posledních sezon. Tomáš Fejfar totiž vloni nasbíral ještě o tři body více!

Když už se bavíme o dalším hráči z Lužin, lídra tabulky, tak zmiňovaný Tomáš Fejfar nepropadl rozhodně ani letos! Na to, že nenastoupil do všech zápasů, tak i přesto dokázal nasbírat třináct branek a šestnáct asistencí, což ho řadí hned na třetí místo v konečné tabulce kanadského bodování! To jsme ale pochopitelně oslím můstkem přeskočili druhý flek, daleko ale zase tak nepůjdeme. Tomáš Wróbel totiž v posledních zápasech zase začal pořádně řádit a postupně přidával bodík k bodíku. Nakonec je jeho ofenzivní účet následovaný: čtrnáct gólů a dvaadvacet asistencí, což je další skvělý počin a konečného druhé místo v bodování k tomu!

Nová jména i tradiční tahoun

V top desítce se nachází i bývalý klubový parťák prvních třech jmenovaných. Martin Pala se akorát letos vrátit do rodné Karviné, která i díky jeho jedenácti brankám a šestnácti asistencím dlouho, leč nakonec neúspěšně, držela naději na vyřazovací boje. Dalším tahounem Slezanů byl pak zkušenostmi ostřílený Lumír Rosůlek, jenž stihl deset branek a dvanáct asistencí!

Skvělý ve hře dozadu, více než prospěšný dopředu. Takový hráč není ceněný pouze v moderním fotbalovém pojetí, ale také v hokejbalu! A to navíc, když ho má tým, který se tedy s produktivitou občas tuze trápí! Ano bavíme se o Letohradu a ano, bavíme se o Jiřím Krejsovi. Ten totiž nakonec svůj parádní účet ze základní části zakončil na dvanácti brankách a třinácti asistencích!

Mezi další hvězdy sezony musí bezesporu patřit i mladík Matěj Fraňo. Tento Sudoměřický plejer byl jednoznačným tahounem Jihomoravanů a byl to právě on, který na podzim dlouho bojoval o nejlepšího střelce soutěže. Nakonec je z toho patnáct branek a sedm asistencí, na devatenáct let slušný počin, že?

Druhý nejlepší střelec patří Východočechům

Kdo ještě dále v základní části CROSSDOCK Extraligy zářil? Dlouho zraněného Martina Kručka více než skvěle zastoupil jeho bratr Jiří. Ten totiž premiérově zaznamenal po několika odehraných sezonách v mužích svůj první hattrick, ke kterému předtím a potom přidával ještě další kanadské body. Ty si poté parádně rozvrhl a je z toho dvanáct asistencí a stejně tak i branek!

Dlouho se poté šplhal do top desítky ústecký tahoun Lukáš Soukup. Bez jeho jedenácti gólů a stejně tak asistencí by Elba rozhodně letos nehrála play off a nemohla tak začít napravovat svoje loňské zaváhání s Pardubicemi. No a u těch můžeme také skončit, a to při zmíněné Josefa Česáka, druhého nejlepšího střelce soutěže! Jeho šestnáct branek a sedm asistencí má pro Autosklo velkou cenu.

Šimara stabilně prokazuje jednu s nejlepších výkonností

Zatímco u králů střelců se každý rok vyklube alespoň pár nových jmen, v otázce brankářů je slyšet v posledních letech vždy hlavně o jednom. Letohradský gólmanský fantom Jan Šimara prokázal totiž i v letošní základní části skvělou formu a své umění mezi třemi tyčkami, když nastoupil do sedmnácti zápasů, ve kterých si vychytal skvostný průměr pouze 1,47 branky na zápas! I díky němu se Letohrad udržel na čtvrté pozici v tabulce, která se sice v jednu chvíli otřásala, nakonec si ji však Jeleni udrželi, a to i díky třem čistým kontům tohoto vsetínského odchovance.

Na malém brankovišti ale často také kouzlil a motal hlavu soupeřů plzeňský mladík Jiří Návara, respektive také Petr Kráčina. I díky jejich výkonům budou Mečouni začínat letošní čtvrtfinálové bitvy doma, což pro ně znamená značnou výhodu. Stabilní výkonnost si pak držel i Lužinský Petr Mikl a také Jan Jirotka z Kladna, jenž dostával prostor především v podzimních duelech.