CROSSDOCK Extraliga

Tým víkendu: Elba nepřipustila drama a díky výhře na Kladně udržela postupovou osmičku

Boje o play off v CROSSDOCK Extralize byly již tradičně napínavé až do samotného závěru základní části. Karviná doma prohrála s Plzní po prodloužení, KOVO taktéž urvalo v derby s Kert Parkem pouze bod, Sudoměřice východočeský dvojzápas nezvládly a jediným, kdo dokázal v těžkém boji uspět, byla Elba.

Ústí mělo postup ve svých rukách

Ústí nad Labem mělo před posledním kolem základní části ze všech týmů bojující o play off nejlepší výchozí pozici, avšak ani tento fakt nemohl hráče Elby uspokojit, jelikož o postupové příčky bojovalo hned pět týmů! V případě tříbodových výher KOVA a Karviné by Ústí skončilo až za hranicí postupu do play off a to Severočeši rozhodně nechtěli připustit. K těmto všem faktům je navíc čekal duel z kategorie extrémně náročných, cestovali totiž do Kladna.

Aktivní vstup do utkání

Elba vstoupila do utkání aktivně. Nejprve měl ve čtvrté minutě obrovskou šanci Poláček, jenž ale v souboji s Jirotkou úspěšný nebyl. Hned další vážnější šance Ústí však skončila úvodní brankou utkání. Vojtěch Červinka, jak se ukázalo pozdější hrdina zápasu, vyhrál buly na Tomáše a ten nekompromisně poslal míček až do sítě. Diváci na Kladně se poté další branky do konce první patnáctiminutovky nedočkali.

Kladno vstoupilo do druhé třetiny aktivněji a odměnou jim za to byla brzká vyrovnávací trefa. Již po 42 vteřinách této části hry vyrovnal ranou z mezikruží Eitler. Na hokejky ústecké Elby se pak dostavila mírná nervozita, která byla umocněna druhou inkasovanou brankou v zápase. Postaral se o ní kladenský kapitán Martin Špaček. Hráči obou týmů tedy odcházeli do kabin po druhé periodě za stavu 2:1 pro domácí Kladno.

Vyrovnání přišlo právě včas

Ústí nad Labem nemohlo zvolit jinou taktiku než jít do poslední části hry doslova po hlavě. Dostávat se do šancí se ústeckým hráčům dařilo, avšak kýžený úspěch v podobě gólu ne a ne přijít. Vše se změnilo ve 40. minutě, kdy si ústecká střídačka pořádně oddychla. Vojtěch Červinka totiž skvěle vyřešil protiútok a srovnal na 2:2!

Na řadu tedy přišlo prodloužení, v němž bylo k vidění pár dobrých šancí na obou stranách. Tu největší mělo Ústí, avšak Balcar brejk úspěšně nezakončil. Jelikož v nastavené pětiminutovce branka nepadla, přišly na řadu samostatné nájezdy.

Banda v nájezdech exceloval

V exekutorských pokusech se činil brankář Elby Banda, který kryl všechny tři kladenské pokusy, zato ústečtí střelci byli o mnoho produktivnější. Na branku Langthalera z první série dokázal v té třetí navázat Červinka a Severočeši si tak připsali velmi cenný bod navíc!

Jak již bylo zmíněno v úvodu, Elba díky skvělému úspěchu na Kladně a shodě dalších výsledků nakonec bezpečně postoupila do vyřazovacích bojů, navíc si vysloužila ocenění Tým víkendu. Ústí čeká v první sérii play off právě jejich soupeř z posledního kola základní části, tedy Kladno.