CROSSDOCK Extraliga

Šli jsme do toho, jako by to byl poslední zápas sezony, upozorňuje po derby Zahálka

Pražské KOVO si situaci před koncem základní části pořádně zkomplikovalo. K udržení první osmičky, a tedy postupu do play off muselo v derby s Kert Parkem přinejmenším bodovat, v případě neúspěchu pak spoléhat na zaváhání tabulkových sousedů.

Derby je motivací samo o sobě

Aleši, jaká byla před derby v kabině atmosféra. Vy jste věděli, že bodovat musíte, případně pak spoléhat na shodu více náhod. Probíhaly nějaké speciální přípravy?

Šli jsme do toho, jako by to byl poslední zápas sezony. Věděli jsme, že to buď to vyjde a prodloužíme si jí minimálně o dva víkendy, nebo že taky může být konec… Derby je samo o sobě motivací a na to se není třeba nějak zvláštně připravovat.

V zápase jste po většinu hrací doby drželi s Kert Parkem krok, nicméně zejména ze začátku jste měli obrovské problémy dostat se k vážnějšímu ohrožení soupeřovy branky. Čím to bylo, že když už jste se do útočného pásma prodrali, tak jste z toho nedokázali vytěžit více?

V první řadě bych řekl, že se jednalo o velmi podobné utkání, jako jsme odehráli na podzim na Lužinách, zápas nabídl hodně podobný průběh. Nám dnes bohužel chyběli dva, tři klíčoví hráči, museli jsme se s tím vypořádat, ale i přesto bych řekl, že to byl velmi vyrovnaný duel. Potom šlo možná lehce vidět, že Kert hraje na jistotu. Nechtěli si před klíčovými boji v play off zranit hráče, nicméně hlavní důvod naší neproduktivity je úplně někde jinde, a to v tragické koncovce. My se s ní trápíme po celý rok, máme málo vstřelených gólů a na tom se to celé odrazilo. Prostě se nedokážeme z tlaku dostat do šance.

Zbytečná vyloučení pramení z přemíry snahy

Když pomineme horší produktivitu, tak v mezihře KOVO nepředvedlo špatný výkon, nicméně vás také velmi limitovala častá vyloučení…

Pravda, mnohdy to však vyplývá z přemíry snahy, kdy jsme věděli, že potřebujeme urvat nějaký ten bod, ideálně tři, hráli jsme na hraně. Když to řeknu upřímně, Kert je techničtější, lepší tým a my to prostě musíme vynahradit tou maximální bojovností a z toho pak bohužel pramení častější vyloučení. Některá samozřejmě byla zbytečná, ale oslabení jsme díky bohu ustáli.

Extraliga se na dva vstřelené góly hrát nedá

Kdybychom se vydali po stopách celé sezony, nejen dnešního utkání. Hlavní důvod toho, že se vám nepodařilo zajistit si play off v předstihu, tedy podle vás tkvěl hlavně v tom neproměňování šancí, nebo kde případně hledat příčiny?

Je to jednoznačně o té koncovce. Snažíme se, na tréninku to trénujeme, ale jak říkám, zápasy extraligy se na dva góly hrát nedají a my jsme těch zápasů, ve kterých jsme dali maximálně dva góly, měli požehnaně, to je a byla ta hlavní chyba.

Když pomineme zmiňovaná negativa. V čem podle vás naopak KOVO tuto sezonu překvapilo?

Tou nejdůležitější věcí je, že jsme oproti loňsku získali skoro o 20 bodů víc, a to je velké pozitivum. Utvořilo se nějaké týmové jádro, které hrálo pospolu delší dobu. Dále pak můžeme mezi světlejší stránky zařadit výrazně vyšší účast na trénincích. Uvidíme, jak to bude v příští sezoně, už nejsme jako mužstvo nejmladší a očekávám, že bude hodně lidí končit, takže uvidíme…