CROSSDOCK Extraliga

KOVO získalo důležitý bod a postupuje do play off! Opět dojde na derby

Posledním Zápasem kola základní části CROSSDOCK Extraligy bylo tradiční pražské derby mezi KOVEM a Kert Parkem. Celku z Lužin již s nadsázkou řečeno o nic nešlo, vítězství základní části si zajistil již v předstihu, zato KOVO hrálo o hodně a potřebovalo bodovat.

Vlažná první třetina

Úvodní třetina utkání nenabídla příliš oku lahodící hokejbal. Oba celky urputně bránily střední pásmo a k ohrožení některého z brankářů docházelo zřídkakdy, nepomohla k tomu ani brzká přesilovka Kert Parku z druhé minuty této části hry. Druhou přesilovou hru zápasu si opět zahráli Lužinští a tato početní výhoda již byla zužitkována. Přihrávku mezi kruhy procedil mezi betony brankáře Laina Jiří Kruček – 0:1. KOVO ke konci úvodní třetiny přece jen přeplo na vyšší rychlostní stupeň, do konce první patnáctiminutovky se však skóre nezměnilo.

Pokud si diváci, kteří na Palmovku dorazili, v první třetině na své příliš nepřišli, ve druhé třetině byli svědky o mnoho pohlednějšího hokejbalu. Hned v 16. minutě se do brejku díky perfektně vystihnuté rozehrávce soupeře dostal Adam Postulka, Lain si ale připsal perfektní zákrok a nadále držel naděje svého týmu na postup do play off. Kert Park tak branku, díky které by mohl dostat větší klid na hole, nepřidal a KOVO trestalo!

Blaško unikajícího hráče domácích nešetrně atakoval zezadu a rozhodčí nařídili trestné střílení. Jeho exekuce se ujal Martin Krištof a ten si počínal jako zkušený mazák. Forhendovým blafákem přelstil zkušeného Mikla v brance Kertu a vyrovnal stav utkání na 1:1. Jenomže již za 37 vteřin se do vedení opět dostal Kert Park! Postulkova nenápadná střela ze střední vzdálenosti k překvapení všech přítomných zapadla k tyči a hokejbalisté z Lužin tak vedli 2:1. Do konce druhé třetiny již branka nepadla a KOVO tak mělo před třetí třetinou nůž na krku.

Kert ani podruhé neudržel vedení

Začátek poslední patnáctiminutovky zužovala četná vyloučení na obou stranách, v plném počtu hráčů se příliš nehrálo. Zápas dospěl do posledních pěti minut základní hrací doby a KOVO muselo jít do této části hry doslova po hlavě. A vyplatilo se! Jako blesk z čistého nebe v 43. minutě udeřil Martin Krištof, který zaznamenal již svou druhou branku v utkání a určil tak stav zápasu na 2:2!

V následném prodloužení pak KOVO nabídlo soupeři přesilovou hru a tak zkušený tým, jakým Kert Park je, tyto příležitosti pravidelně využívá, podařilo se to i tentokrát. Na pravé straně se k míčku dostal Tomáš Wróbel, který poslal míček nechytatelně za Lainova záda.

Po skončení utkání ještě proběhl menší slavnostní ceremoniál, během kterého předseda Českomoravského svazu hokejbalu pan Martin Komárek předal poháry pro vítěze základní části do rukou kapitána Kert Parku Tomáše Wróbela.

KOVO i přes prohru postupuje do play off!

KOVO tak okamžitě po skončení zápasu smutnilo a u mobilních telefonů trnulo, jak dopadnou jejich tabulkoví sousedé. Naštěstí pro ně jak Sudoměřice tak Karviná své zápasy prohrály a z postupu do play off se tak může radovat právě pražské KOVO, které doplní ústecká Elba, jež taktéž postupovou osmičku díky dvěma bodům z Kladna udržela.


TJ KOVO Praha vs. HC Kert Park Praha 2:3 pp (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Krištof (TS), 43. Krištof – 11. Kruček J. (Wróbel, Zvonek), 25. Postulka (Zvonek), 49. Wróbel (Kruček M., Dulava).

TJ Kovo Praha: Lain (Gerlich) – Nýdl, Bydžovský, Drak, Plecitý, Zahálka (C), Votýpka – Ogurčák, Kočka, Winter, Ruda, Krištof, Wurdák, Šimon, Kyclt, Bravenec.

HC Kert Park Praha: Mikl (Varga) – Dejneka, Šlehofer, Markytán, Šperl (A), Rozenberg, Dulava, Blaško – Danko, Čejka, Wróbel (C), Kruček J., Zvonek, Kruček M. (A), Javorka, Plzák, Kovář, Vaniš, Postulka.