CROSSDOCK Extraliga

V posledním kole půjde několika týmům o hodně! Kdo bude muset hrát vabank?

CROSSDOCK Extraliga bude mít uzavřené své brány základní části už v sobotu 30.3. odpoledne! Letošní ročník je však nadmíru vyrovnaný, takže i poslední nabité 22. kolo přinese velkou atraktivitu.

Špička tabulky je jasná

Začněme pěkně postupně, tedy od prvního místa. To obhájí v základní části pražský Kert Park, který udrží náskok před druhým Kladnem, které si svoji pozici zajistilo minulý týden doma s Pardubicemi. Třetí příčka je také jasná, obsadí ji plzeňští Mečouni, kteří o sobě dávají na jaře tedy pořádně vědět! Situace prvních třech celků je v tabulce tedy asi nejjasnější, stejně tak jako to, že posledním a sestupujícím celkem bude Rakovník. Ostatním týmům ale pořád v posledním kole o něco, alespoň v mezích teorie, stále ještě půjde!

Začínat doma je vždy alespoň malý klíč k úspěchu

Pojďme tabulkou směrem dolů. Čtvrtý flek momentálně drží Letohrad, který však svoji pozici nemá ve vlastních rukou. Je hodně pravděpodobné, že na něho ve čtvrtfinále budou čekat Pardubice. Ovšem situace může být ještě podána jinak, tedy že na Autoskláře budou čekat Jeleni. Je to sice slovní hříčka, která je ovšem myšlena tak, že na čtvrtou pozici se budou chtít dostat o víkendu právě Pardubičtí. A ti s momentální ztrátou tří bodů mají navíc k dobru dohrávku a v sobotu ještě k tomu papírově lehčího soupeře z Rakovníku. Jelenům naopak může do karet pořádně hrát lepší vzájemný zápas, zatímco v Pardubicích Letohradští prohráli 1:2 po samostatných stříleních, na domácím stánku úřadovali Jeleni, kteří zvítězili jednoznačně 4:1!

Hradec míří pomalu ale jistě do čtvrtfinále na Plzeň

Hradečtí hokejbalisté ještě dva týdny nazpět mohli reálně pomýšlet také na začínání play off doma. Hrubě se jim však nevydařila dohrávka dvou zápasů na severu Čech, ze kterých nepřivezli ani jeden bod, takže v momentální chvíli je asi jasné, že šesté místo zůstane na bedra právě Pirátům. Na Pardubice totiž ztrácí jeden bod a ještě mají horší vzájemný zápas. Stát se ale samozřejmě může vše, takže i pod Bílou věží se v sobotu může ještě hrát teoreticky o hodně!

Těžké losy nesmí hrát roli, jde o všechno!

A teď to nejdůležitější, co bude na posledním kole nejvíce atraktivní. Hned pět týmů má totiž stále možnost probojovat se na poslední dvě postupová místa do play off! Nejlepší výchozí pozici má momentálně sedmé Ústí nad Labem se sedmadvaceti body na kontě, ovšem s posledním zápasem na Kladně, kde to pro Elbu na druhou stranu nebude ani trochu jednoduché.

Osmou pozici drží Karviná. Nováček soutěže je především v domácím prostředí hodně silný, což musí prokázat v posledním kole právě na domácím hřišti s Plzní. Slezanům by mohlo hrát do karet pověstné dlouhé cestování soupeře, vždyť ze západu Čech to bude pro hosty cesta na pět hodin, což by se alespoň do části zápasu mohlo promítnout, pokud tedy Mečouni nepocestují už v pátek. Nováček v soutěži však musí bodovat, aby zaprvé potvrdil svoje letošní kvality, a zároveň vybojoval play off vstupenku.

KOVO musí porazit rivala, jinak (asi) přijde o šanci

Kapitola sama pro sebe je pražské KOVO, které patří mezi nejlepší jarní celky. I tak má momentálně stejně bodů jako Karviná, tedy pětadvacet. V průběžné tabulce mu tak sice patří deváté místo, v konečné by to ale už bylo osmé. Pražané totiž mají lepší vzájemný zápas, ovšem v posledním kole vůbec nejtěžšího možného soupeře a utkání: Derby o vládce Prahy! Na Palmovce to tak budou právě domácí, kteří musí hrát vabank, aby se bodově posunuli a zároveň utekli týmům, které mají za sebou.

Zdánlivě nejhorší pozici má momentálně Most. Severočeši na jaře nečekaně ztráceli body a nyní svoji pozici už nemají ve vlastních rukou, takže musí spoléhat na zaváhání výše zmíněných soupeřů a zvítězit. Vypadá to, že pro mostecký klub se bohužel bude opakovat černý scénář z minulého roku. Pokud by se tak nemělo stát, musí Most bezpodmínečně v hodně těžkém souboji porazit Letohrad!

Sudoměřice mají stejně jako Mostečtí třiadvacet bodů, ve hře pro ně je ale ještě dvojnásobnek. Už v pátek totiž čeká na Jihomoravany dohrávka v Pardubicích, ze které, kdyby vykřesali naději, tak by měli hned v sobotu v sousedním Hradci Králové možnost na její dokonání. Je otázka, v jakém přijedou Sudoměřice složení, pokud by však přijela jejich „plná palba“, tak šance na dalšího účastníka z Moravy v play off CROSSDOCK Extraligy, by vůbec nebyla malá!