CROSSDOCK Extraliga

Pražské derby živě na TV COM: Překvapí KOVO mistra a vybojuje postup do play off?

Základní část CROSSDOCK Extraligy napíše během víkendu své poslední pokračování. Kromě páteční dohrávky v Pardubicích, kam zajíždějí Sudoměřice, se můžete těšit na sobotní kompletní 22. kolo, tedy 6 utkání.

KOVO na jaře udivuje svými obraty

Pražské KOVO, které loni obsadilo nelichotivou poslední příčku, si v letošním ročníku extraligy mírně polepšilo a nyní se pohybuje přesně na hranici postupu a nepostupu do play off. Po nepřesvědčivých výkonech v podzimní části přišly v letošním kalendářním roku zlepšené výkony. Těžké utkání s houževnatými Sudoměřicemi Kováci otočili až v posledních pěti minutách, týden nato se prezentovali těžko uvěřitelným obratem v Mostě, kde vstřelili ve třetí třetině hned čtyři branky! Hráči z Palmovky však stále neměli dost, a i v dalším zápase s Rakovníkem si zahrávali s ohněm, nicméně i v tomto utkání, ve kterém opět prohrávali, nakonec brali všechny tři body.

A můžeme směle pokračovat. O týden později vedla na Palmovce také Karviná, jenomže poté přišla na řadu klasická, smrtící třetí třetina, ve které KOVO udeřilo čtyřikrát – další tři body do tabulky. Poslední utkání s Plzní se již překvapení nekonalo, Plzeň si odvezla vítězství 4:0, nicméně všechny zmiňované fakty ukazují, že se Pražané o vstupenku do play off ještě určitě porvou. Bojovné výkony do posledních vteřin utkání jsou tomu jasným důkazem…

Kert Park má příjemnější starosti

Celek z pražských Lužin může jít do utkání s podstatně větším klidem, i když se určitě nedá předpokládat, že by do tohoto tradičního derby nešel naplno. Kert Park přezimovával na první příčce extraligové tabulky a tento primát si s předstihem zajistil i celkově.

Lužinští začali jarní část přesvědčivým vítězstvím s Ústím nad Labem. Poté si Kert Park připsal tři body do tabulky i po utkání na horké půdě v Sudoměřicích, po kterém následovala drtivá vítězství 10:1 s Mostem a 11:1 s Rakovníkem. Výhra 3:1 v plzeňské hale poté dovršila zatím stoprocentní bilanci, kterou se na jaře může Kert Park pyšnit.

Vzájemné podzimní utkání

O tom, že derby nemá favorita, se mohla hokejbalová veřejnost přesvědčit v říjnovém vzájemném utkání na Lužinách. Kert Park v něm sice šel v první třetině do vedení, nicméně KOVO dokázalo zkraje druhé třetiny vyrovnat. Na tuto branku dokázali Lužinští reagovat a ve 32. minutě strhli vedení zpět na svou stranu.

Ke smůle KOVA odskočil Kert Park ve 40. minutě již do dvoubrankového vedení. Ani to ale zatím nic neznamenalo. KOVO předvádělo urputný hokejbal a odměnou mu byla snižující branka z 44. minuty. Na víc však nezbyl čas a Kert Park tak doslova vydřel vítězství 3:2.