CROSSDOCK Extraliga

Kladno vynulovalo Pardubice a právem mu patří ocenění Tým víkendu!

Kladenský ALPIQ měl před uplynulým hracím víkendem CROSSDOCK Extraligy ještě alespoň teoretickou šanci na prvenství po základní části.

Rychlé vedení rysy ještě více nažhavilo

Zápas byl naší redakcí již předem označen jako Zápas kola a již od úvodních minut utkání bylo jasné proč. Kladno na svého soka vletělo a již ve 2. minutě se mohlo dostat do vedení. Tentokrát ještě stála na straně Pardubických štěstěna, baseballový pokus Soukupa totiž zastavila tyč Stárkovy branky!

Kladno se mohlo radovat o necelých pět minut později. V brankovišti Pardubic došlo k velké mele a nepřehledné situaci, v níž se nejlépe zorientoval reprezentační útočník Martin Špaček, který díky svému důrazu dokázal procedit míček až za brankovou čáru – 1:0.

Netrvalo to ani čtyři minuty a Stárek musel lovit míček z branky podruhé a opět to nebyl příliš standardní gól. Pardubičtí obránci jako by si dávali přednost, kdo se skákavého míčku mířícího směrem na vlastního brankáře ujme, čehož dokonale využil talentovaný útočník Jaroslav Procházka, který do míčku šťouchl a k překvapení všech přítomných jej dostal až do branky – 2:0.

Třetí kladenská branka zkraje druhé třetiny musela lichotit oku všech přítomných. Po dobré práci Eitlera se dostal za brankou k míčku Dominik Barnošák, který klasicky předvedl to, čím soupeře děsil už v dobách svého někdejšího působení v Třinci – smrtící výjezd zpoza branky a rychlá střela do horních pater branky, Stárek byl bez šance – 3:0.

Tečku za skvělým výkonem řídil Barnošák se Soukupem

Poté byla k vidění hluchá část hry, kdy se hlavně vylučovalo. Klid ve hře tu a tam „narušil“ kdo jiný než vousáč Barnošák, ten ale další branku zatím nepřidal a skóre zůstalo neměnné. Domácí se nakonec čtvrté branky přece jen dočkali. Ve 39. minutě se o ní postaral Radek Soukup, jehož dělovka v přesilovce skoro až od červené čáry zapadla až do sítě – 4:0.

Pardubičtí hokejbalisté tak kladenský ALPIQ před vyřazovacími boji sice kvalitně prověřili, nicméně rysové zápas zkušeně zvládli a zvítězili bezpečně 4:0. Skvělý výkon předvedl brankář Kladna Filip Hájek, s nímž si můžete na našem webu přečíst rozhovor -> ZDE. Zajímavostí je, že naprosto stejným výsledkem dopadlo i první měření sil v září, Kladno tehdy na Polabinách zvítězilo shodně 4:0.