CROSSDOCK Extraliga

Do posledních zápasů půjdeme na dvě stě procent! burcuje Hráč víkendu David Helešic

Jak to již tradičně bývá, boj o postupovou osmičku, zajišťující postup do play off, probíhá až do posledních kol. Jedním z týmů, který je stále ve hře, jsou Sudoměřice. Ty se momentálně nachází až na 11. příčce, avšak mají oproti soupeřům zápas k dobru.

Narození syna: Oslavy budu muset dohnat

Davide, začneme s novinou, která se k nám dostala. Před pár dny se vám narodil syn Viktor. My vám tímto obrovsky gratulujeme! Bylo pro vás rozhodování, zda jet klukům v zápasech pomoci, těžké?

Děkuji za gratulaci. Díky podpoře rodiny, která se postarala o staršího syna, jsem si mohl dovolit odjet se svým týmem a kamarády. Také bych chtěl všem poděkovat za gratulace a podporu.

Stihli jste již narození syna řádně oslavit, nebo se teprve něco chystá?

Něco málo se stihlo, ale protože jsme druhý den hráli, tak jen decentně. Rodina v Hodoníně to zapila, ale já to budu muset ještě dohnat.

Do utkání jsme dali vše

Přejděme k oběma víkendovým utkáním. V Mostě jste rychle vedli 2:0, přesto jste náskok nenavýšili, dokonce ani neudrželi. Kde vidíte příčiny tohoto nezdaru?

Utkání nebylo vůbec jednoduché. Určitě jsme do toho dali vše, ale i soupeř ukázal své kvality a klidně mohl vyhrát. Nám se bohužel během celé sezony střelecky příliš nedaří. Často tím, i vzhledem k počtu vlastních chyb a obdržených gólů, soupeři zápas usnadníme.

Podobná situace byla k vidění i v neděli v Ústí nad Labem. Zkraje zápasu jste se dostali do vedení, Ústí však dvěma slepenými brankami ve druhé třetině zápas otočilo…

Soupeř měl mírnou výhodu volné soboty. Nechci se vymlouvat, ale v zápase jsme to skutečně pocítili, rychleji se unavili a vedení neudrželi.

Postup již nemáte zcela ve svých rukou, musíte spoléhat na souhru výsledků ostatních týmů. Předpokládáme však, že na hřišti necháte duši a o postup ještě rozhodně zabojujete…

Tak určitě (úsměv).

Každý soupeř je hratelný

Příští utkání hrajete v Pardubicích a Hradci Králové. Ten je doma velmi nepříjemný, jak se vám osobně proti tomuto celku hraje? Je pro vás hratelný?

Každý soupeř je hratelný, půjdeme do toho na dvě stě procent. Máme ještě dva zápasy, takže věříme, že z nich vytěžíme maximum.

Když se ohlédneme zpět v čase. Kde v této sezoně Sudoměřice nejvíce tlačila bota? Co způsobilo to, že se vám třeba nepodařilo proniknout do osmičky dříve?

Spoustu neproměněných šancí a zbytečné individuální chyby…

Góly jsem věnoval synovi

Zpátky k příjemnějším věcem. Vy jste víkend zakončil s bilancí 3+1 a velmi jste pomohl k zisku alespoň dvou bodů. Měl jste trochu toho pověstného štěstíčka, nebo třeba bylo vaší motivací právě i narození syna?

Na osobní statistiky nehledím. Jsem rád, že jsem byl týmu platný. Ale jsem samozřejmě rád, že se mi zadařilo a mohl to věnovat synovi.

Narození syna, pěkný bodový příděl, tento rozhovor. Výplatní termín budete asi horlivě vyhlížet, mám pravdu?

V Sudoměřicích se platí v naturáliích (úsměv).

Na závěr prozraďte, jaká je v týmu momentálně atmosféra? Jste stále pozitivně naladění a nic jiného, než postup, si nepřipouštíte?

To, že bychom nepostoupili, si rozhodně nepřipouštím. Zajíci se sčítají až po honu…