CROSSDOCK Extraliga

Hájek si skvělými výkony říká o post jedničky! Konečně hrajeme dobře, těší ho

Zápas kola CROSSDOCK Extraligy zavedl naši redakci minulou sobotu na Kladno. Duel mezi druhým celkem tabulky a Pardubicemi, které bojují naopak o posun do konečné první čtyřky, ovšem vyzněl jednoznačně lépe pro Středočechy.

To není o mně, kluci hrají skvěle

Filipe, pojďme nejprve zatím, proč jste najednou začal dostávat tolik prostoru v brance?

To je jednoduché, protože Honza Jirotka byl na horách a hodně dovolenkoval (usměje se). Vyšly na mě tak tři zápasy, protože byl čtrnáct dní pryč a teď jsme se protočili, jak bylo dopředu domluveno.

Jenomže musíme důrazně podotknout, že jste v brance pouze nezaskakoval, ale exceloval, možná chytil i poměrně dobrou play off fazonu, ne?

Těžko říci (směje se). Vyhrávalo se, a to bylo jenom dobře. Nebylo to ale o mně, kluci hrají skvěle, stejně tak i teď proti Pardubicím, které si proti nám podstatě nic velkého nevytvořily. Takže mě štvalo spíš jenom to sluníčko (zasměje se).

To jsem se chtěl zrovna zeptat, jestli vás nebolela ruka, jak jste si pořád dával hokejku před masku, abyste alespoň trochu viděl, co se před vámi děje.

Strašně (rozesměje se). Já jsem se pak opíral už i o břevno, protože jsem opravdu moc neviděl, bylo to nepříjemné. Ale pro oba brankáře to byla stejná situace, navíc jsme se v poslední třetině zase uprostřed protočili.

Když už něco projde, je to moje práce

Na jaře disponujete opravdu skvělými statistikami, možná nejlepšími napříč extraligou. Za osmou zápasů máte celkově úspěšnost zákroků mírně nad 92%!

To je sice možná pravda, ale já na tohle nekoukám. Ono je to opravdu hlavně tak, že hrajeme týmově dobře, to nás těší teď všechny. Daří se nám v zápasech, vyhráváme a většinou soupeře přehráváme. Ono se pak brankářovi také chytá trochu jinak a lépe. Kluci na hřišti šlapou, směrem dopředu i dozadu, a když něco projde, tak tam pak od toho jsem já, abych to chytil.

O jednom gólu byl nedávný zápas s Letohradem, ani tam jste se, myslíte, nestal malou noční můrou ofenzivního snažení Východočechů?

To si také nemyslím, oni měli hodně šancí až v posledních minutách, kdy hráli bez brankáře. Předtím spíš trápil nás zase Honza Šimara, který pochytal opět neskutečný věci! (směje se) S Leťákem to jsou vždycky zápasy o jednom, dvou gólech, což se potvrdilo i nyní a naštěstí jsme ten jeden rozhodující dali my.

I díky těmto třem bodům, ale třeba také těm z uplynulého víkendu po dominantním výkonu s Pardubicemi, budete po základní části už jistě druzí. Panuje s tím v kabině spokojenost?

Stoprocentně! Já sice na ty statistiky nějak nekoukám, ale druhé místo je skvělé, navíc nás opravdu těší to, a teď to nechci zakřiknout, že hrajeme dobře, což chceme přenést hlavně i do play off.

Pro brankáře je vždy lepší vědět, na čem je

Koho byste si do play off přál? Rozhodovat se o tom bude až v posledním kole o tomto víkendu…

Hlavně, abychom nemuseli jet nějak daleko (směje se). Hlavně nejet nějakou štreku na celý víkend, jinak na to asi v kabině koukáme stejně. Soupeře si stejně nevybereme.

Tím, čím jsme rozhovor začali, bych ho také zakončil. Jak to s brankářskými posty Kladna bude v play off?

To je na trenérovi, ještě jsme to neřešili, vždyť je před námi stále poslední zápas v základní části. Už jsem to říkal dříve, my tady nejsme od toho, abychom si zahráli, ale abychom vyhráli!

Každopádně z pozice brankáře a jeho psychiky je určitě lepší vědět dopředu, z jaké pozice do vyřazovací části půjde, ne?

To je jasné, vždycky je lepší vědět, na čem jste. Hlavně v play off, ať je vaše pozice ta, že jste na střídačce, nebo že chytáte od úvodních minut. Uvidíme, jak to bude u nás tento rok, už se na to ale všichni těšíme!