CROSSDOCK Extraliga

Kert Park vítězem základní části CROSSDOCK Extraligy! Sudoměřice blízko play off

Předposlední víkend CROSSDOCK Extraligy rozhodl o vítězi základní části, postupovou osmičku však ještě neodkryl. Ve hře je o poslední dvě příčky stále pět týmů, které se poperou do poslední chvíle. Nejlépe jsou na tom Sudoměřice, které mají k dispozici dva zápasy.

Sobota 23.3.

HBK Karviná vs. HBC Rakovník 8:3 (3:1, 4:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Rosůlek L. (Vašek, Luka), 10. Rosůlek J. (Christov, Rosůlek L.), 13. Rosůlek L. (Pilch, Rosůlek J.), 19. Christov (Rosůlek J.), 23. Pořizek (Farský, Řehůřek), 25. Pala (Zaremba, Pořizek), 30. Luka (Pala, Liboska), 43. Luka (Pořizek, Zaremba) – 6. Schierl (Tvarůžek, Kovařík), 33. Tvarůžek (Kovařík), 33. Schierl (Tvarůžek, Kovařík).

Karviná si vyšlápla na Rakovník, z první branky se radovala už po šestapadesáti sekundách. Na tuto branku dokázal Rakovník ještě zareagovat, pak se však ke slovu dostali pět domácí hráči, kteří skórovali hned šestkrát. Ve třiatřicáté minutě si vybrali slabší chvilku, protože Rakovník udeřil dvakrát během jedenácti vteřin! Náskok však měla Karviná dost veliký, takže se o svoje vítězství bát nemusela.

HBC Most vs. SK Sudoměřice 3:4 s.s. (1:2, 1:1, 1:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Šimeček (Novák), 17. Krajíček (Zika), 31. Šimeček (Bačák, Brzek) – 3. Fraňo (Helešic, Štefek), 9. Helešic (Štefek), 18. Hujsa Ma. (Kaluža), rozh. náj. Helešic.

Souboj o play off se odehrál na severu Čech, do Mostu zavítaly Sudoměřice. Do utkání vstoupili lépe hosté, kteří se už v deváté minutě ujali dvoubrankového vedení. Most se však nevzdal a na přelomu prvních dvou třetin se mu podařilo během dvou minut vyrovnat. Druhou branku navíc přidal v početní nevýhodě! Vyrovnaný stav však vydržel minutu, protože Sudoměřicím se přeci jen podařilo v přesilové hře prosadit. Ani tentokrát však hosté vedení neudrželi, a o vítězi nakonec rozhodla až samostatná střílení, v nichž braly o bod více Sudoměřice.

HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Špaček (Pliml, Prokop), 10. Procházka, 17. Barnošák (Eitler), 39. Soukup (Procházka).

Kladno potvrdilo na svém hřišti v zápase kola svoji druhou příčku. Autosklu se během celého utkání nepodařilo najít recept na domácího gólmana, kterého se mu nepodařilo překonat a bez branky se zvítězit nedá. Oproti tomu se ALPIQ prosadil hned čtyřikrát. Všechny góly vstřelil v rovnovážném stavu hráčů, poslední branka však padla jedinou vteřinu po návratu hostujícího provinilce z trestné lavice. Kladno tak zakončí základní část na druhém místě.

HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Benedikt J. (Pejchar) – 10. Čejka (Kruček J.), 28. Šperl (Fejfar), 38. Šlehofer (Kruček J., Danko).

Kert Park se před posledním hracím víkendem základní části už nemusí o svoji první příčku bát. Díky výhře nad Plzní už o ni přijít nemůže. V utkání šel pražský celek jako první do vedení, když se mu podařilo skórovat při vlastním oslabení. Čtyřminutovou přesilovou hru však Plzeň přeci jen dokázala využít a srovnala se soupeřem krok. Jednalo se ale o její jediný gól a další dva už přidali pouze hosté, kteří tak zvítězili 1:3.

Neděle 24.3.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Sudoměřice 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 22. Červinka (Tomáš, Haken), 27. Langthaler (Růžička, Soukup) – 4. Helešic (Skyba).

Bitvu o play off zvládlo lépe Ústí nad Labem. Byly to však Sudoměřice, které na svého soupeře vlétly a ve čtvrté minutě se ujaly vedení díky zásahu nejlepšího víkendového střelce Jihomoravanů Davida Helešice! V prostřední části se však slova ujalo Ústí a dvěma brankami se dostalo do vedení. Diváci viděli pohledný zápas plný šancí, branky se však už nedočkali. Elba DDM tak získala tři body, které jí vrátily na postupovou příčku do play off.

TJ KOVO Praha vs. HBC Plzeň 0:4 (0:1, 0:1, 0:2)

Branky: Kavalír, Kastner, Kunzmann, Valenta.

Rovnice před utkáním zněla jasně. Pokud Plzeň vyhraje, pojistí si 3. místo po základní části. Pražské KOVO zase naopak potřebuje každý bod jako sůl, protože je zapleteno v boji o dvě postupová místa do play off, na které si brousí zuby hned 5 celků. Západočeský soubor dorazil na Palmovku v roli favorita, kterou potvrdil. V první třetině poslal Mečouny do vedení Kavalír, jehož trefa se na konci duelu ukázala jako vítězná. Kastner přidal druhý gól ve druhé periodě a třetí část přinesla dva zásahy plzeňského celku. KOVO tak v posledním klání základní části 30.3. musí vyhrát v derby proti favorizovanému Kert Parku, jinak mu play off uteče!