CROSSDOCK Extraliga

Kladno bezpečně vynulovalo Pardubice a zajistilo si druhé místo v tabulce

Zápas kola CROSSDOCK Extraligy nás zavedl v sobotu poprvé v jarní části na Kladno, kam v jednom ze šlágru kola cestovaly i Pardubice. Ty pro lepší výchozí pozici v boji o první čtyřku potřebovaly bodovat. Jenomže utkání se jim vůbec nepovedlo a dominance byla vidět jenom ze strany Rysů.

Dva góly se štěstím uklidnily domácí

První třetina začala vyrovnanou hrou, chvíli se u branky soupeře drželo Kladno a chvíli zase Pardubice. Jenomže pal začali mít o trochu více ze hry domácí, za Stárkem sice nejprve pouze zvonila konstrukce po pohotové efektivní dorážce Soukupa přímo ze vzduchu, na což ale došlo už v prvních chvílích zápasu. Gólem tak skončila až situace na hranici sedmé minuty, kdy po střele nastal velký zmatek na brankovišti, ve kterém se nejrychleji zorientoval kapitán Kladna Martin Špaček a domácí vedli. Jaroslav Procházka pak o chvíli později využil dlouhé váhání obrany hostů, co s nahozeným míčkem, jenž nakonec zmiňovaný domácí hráč šťouchl koncem hole mezi betony pardubického strážce svatyně.

Pardubicím se nedařilo zlepšení

Druhá třetina opět začala vyrovnanější hrou, jenomže veškeré taktické pokyny hostů byly pryč, když za branku dostal už v sedmnácté minutě míček tentokrát Dominik Barnošák, který si vyběhl mezi kruhy a prostřelil potřetí v zápase Stárka. Východočeši se pak nemohli dlouho dostat do tempa, Rysové byli více na míčku a patřilo jim jak střední pásmo, tak také stále prostor před brankářem. Autoskláři tudíž mohli být rádi, že po jejich další chybě nepřidal svůj druhý gól opět Barnošák, který nevyužil samostatný únik. Podruhé se i tak šlo do kabin domácím ještě lépe!

Rysové bezpečně dokráčeli do vítězného konce

Východočeši si do začátku třetí periody přenesli skoro celou dvouminutovou početní výhodu, ze které kdyby skórovali, vykřesali by ještě alespoň minimální naději na bodový úspěch. Podle toho to také vypadalo na hřišti, kdy se hosté opravdu vehementně snažili snížit alespoň na rozdíl dvou gólů. Ovšem Hájek v brance dokázal nebezpečné pokusy, pokud na něho tedy došly, vykrýt. Dopředu se navíc potom znovu více hnali Kladenští, kteří i navýšili ještě své vedení. S koncem početní výhody vypálil až skoro z poloviny hřiště Radek Soukup, který se taktéž zapsal na listinu rozhodujících mužů zápasu.

Zatímco Pardubice tak o první konečnou čtyřku budou muset bojovat ve svých posledních dvou zápasech doma v odloženém duelu na pátek se Sudoměřicemi a v sobotu s Rakovníkem, Kladno už si upevnilo konečnou druhou pozici v tabulce, ze které se nemůže dostat ani před první Kert Park, ale stejně tak ani za momentálně třetí Plzeň. A poslední zápas Kladenských doma s Ústím na tom tedy taktéž pochopitelně už nic změnit nemůže.


OHLASY TRENÉRŮ

Drahomír Kadlec (hlavní trenér Kladna):

Věděli jsem, že nás nečeká lehký soupeř, což se ji a hřišti potvrdilo, i když podle toho výsledek třeba nevypadá. Znali jsme ale slabiny Pardubic, ze kterých se nám povedlo dát první dvě branky a mužstvo pak získalo o mnohem více sebevědomí. Proti výkonu v Plzni z minulého týdne ale nyní ještě něco chybělo, tam jsme hráli lépe, i když jsme nakonec prohráli.

Jiří Mašík (hlavní trenér Pardubic):

Paradoxně jsme začali první třetinu dobře a byli jsme Kladnu minimálně vyrovnaným soupeřem. Jenomže jsme dostali dva góly, které v takových zápasech padají. Domácí hráli všechno na bránu, tlačili se do ni, byli více důraznější. Výsledkem z toho byly ty dva "špinavé" góly, které nás samozřejmě srazily. Od druhé třetiny jsme ale zase chtěli začít aktivně, ovšem brzy jsme dostali třetí branku a tím to pro nás končilo, protože jsme najednou měli hlavy dole a byli jsme už v hodně špatné situaci. Utkání jsme tak pak už jenom dohrávali, což mě mrzí... Možná dobře, že taková prohra přišla ještě teď, Kladno nám ukázalo, jak se to hraje směrem dopředu lehce, zatímco my jsme to zkoušeli pořád nějak složitě. Doufám, že to pro nás bude přínosné ponaučení!