CROSSDOCK Extraliga

Tipy expertů: Kladno zabojuje o prvenství, překvapí Sudoměřice v boji o play off?

Základní část CROSSDOCK Extraligy míří do finiše! Udrží Plzeň a Letohrad své pozice, které by jim zaručovaly zahájení série play off v domácím prostředí? Které z týmů okolo osmé příčky se nakonec probojují do play off?

Sobota 23.3.

13:00 HbK Karviná vs. HBC Rakovník

Adam Kovařík (trenér starších žáků a dorostu HBC Malenovice): Tady je to podle mě jasné – Karviná zvítězí za tři body. Hostům se kontumovalo poslední utkání a v Rakovníku to bohužel vypadá na smutný konec sezony. Nemyslím si, že by Rakovník zápas neodehrál se ctí, ale Karviná bojující o play off si tento zápas pohlídá.

Ondřej Lux (útočník HBC Hradec Králové 1988): Zde věřím ve výhru domácích, chtějí se probojovat do play off, silný útok, který doplnil střelec Vladimír Luka, budí respekt. Otázkou je, zda na Moravu Rakovník dorazí...

Tip redakce: Karviná doma nastoupí v plné síle a v utkání získá povinné tři body, navíc si zvedne sebevědomí větším počtem vstřelených branek.

15:00 HBC Most vs. SK Sudoměřice

Adam Kovařík: Zde věřím hostům. Je to čistokrevný zápas o play off a za mě ho zvládnou Sudoměřice lépe, zejména díky lepší obraně. Bude to tuhý boj o každý metr hřiště, ale hosté budou úspěšnější.

Ondřej Lux: Boj o osmičku. Bude to vyrovnané utkání plné osobních střetů. Ani jeden tým si nemůže dovolit ztrácet body. Vidím to na dělbu bodů, bonusový si připíší Sudoměřice.

Tip redakce: Sudoměřice, ačkoliv se jim na jaře příliš nedaří, dokáží svého soupeře často potrápit. Most je v domácí hale velmi nepříjemný, Jihomoravané však zápas zvládnou a vyhrají jej.

15:00 HBC ALPIQ Kladno vs. HBC Autosklo H.A.K. Pardubice

Adam Kovařík: Další třaskavá bitva, Kladno ještě může být první a tato skutečnost je požene dopředu, rozhodně bude chtít vyhrát. Za mě se jim to povede, byť proti sobě mají velmi těžkého soka.

Ondřej Lux: Zápas kola, souboj dvou útočných týmů. Pardubice budou tahat za kratší konec provazu, domácí díky skvěle chytajícím brankářům vyhrají.

Tip redakce: Tento zápas bude reklamou na hokejbal, všichni přítomní si rozhodně přijdou na své. Pardubice naváží na těžký zápas a cenné tři body z Mostu a uspějí i v tomto zápase, čímž Kladnu překazí ještě teoretickou možnost zabojovat o první příčku v tabulce.

16:00 HBC Plzeň vs. HC Kert Park Praha

Adam Kovařík: Velice vyrovnaný a hodně peprný souboj. Oba týmy budou chtít ukázat dominanci před play off, i proto si myslím, že diváci zde uvidí prodloužení a v něm už je celkem jedno, kdo vyhraje. Tuším však, že bod navíc zapíší domácí.

Ondřej Lux: Souboj shora tabulky. Plzeň bojuje o třetí místo a lepší postavení v play off. Ve své hale je navíc na jaře stoprocentní. Kert Park naopak naděluje soupeřům pěkné rance gólů. Pohledné utkání rozhodnou přesilové hry, které dle mé zkušenosti mají o něco lépe sehrané Pražané a těsným rozdílem vyhrají za tři body.

Tip redakce: Duel nabídne rychlý, běhavý hokejbal s velkým množstvím šancí na obou stranách. Obě mužstva se stoprocentně mohou spolehnout na strážce svých svatyní, a právě oni budou úřadovat i v tomto zápase. Přesto utkání díky nesmírné kvalitě útoků na obou stranách barikády nabídne vícero branek a o tu jednu navíc vstřelí hosté.

Neděle 24.3.

11:00 Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Sudoměřice

Adam Kovařík: Elba se na jaře s formou vůbec nepotkala, dostala dva těžké direkty od Pardubic a Letohradu. Sudoměřice, jak jsem zmiňoval, potřebují každý bod v boji o play off a za mě si myslím, že si nějaké odvezou i z Ústí nad Labem.

Ondřej Lux: Opět zápas o konečnou osmičku. Sudoměřice po možném úspěchu v Mostě budou uvolněnější a soupeře porazí. Trestat budou zejména z rychlých brejků.

Tip redakce: Tým kolem kanonýra Soukupa po sérii vysokých porážek minulý týden konečně zvítězil. Severočeši tak budou nabuzeni a v postupové osmičce minimálně po tomto utkání zůstanou, Sudoměřice odjedou s prázdnou.

16:00 TJ KOVO Praha vs. HBC Plzeň

Adam Kovařík: KOVO na jaře uchvátilo skvělými obraty a ani v tomto zápase rozhodně neztratí glanc a budou jej chtít vyhrát. Za mě ale favorizuji spíše Plzeň, která si z Palmovky odveze minimálně dva body.

Ondřej Lux: KOVO na jaře zatím hraje skvěle a vrátilo se do boje o play off. Plzeň to mít jednoduché určitě nebude. Vidím to na vyrovnané skóre po 45 minutách a v prodloužení bod navíc vybojují mečouni.

Tip redakce: Je až neuvěřitelné, jak se daří KOVU v poslední době otáčet zápasy. Pražané budou prohrávat i tentokrát, nicméně Plzeň si vedení pohlídá a utkání vyhraje.