CROSSDOCK Extraliga

Živý přenos na TV COM! Sudoměřice se mohou dotáhnout na Ústí

Do konce základní části CROSSDOCK Extraligy už moc času nezbývá. Týmy mají před sebou poslední dva hrací víkendy, které rozhodnou o všechno. Ústí nad Labem se sice aktuálně nachází na postupové příčce do play off, svoje místo však nemá vůbec jisté.

Ústí drží poslední postupovou příčku

Ústí vstoupilo do jarní části velmi dobře. Během prvního víkendu si připsalo šest bodů, když porazilo KOVO a Karvinou. Následně už prohry střídaly výhry. Po porážce 1:5 s Kert Parkem si zlepšila Elba DDM náladu na hřišti Rakovníka, se kterým si poradila 4:0. O týden později však ústečtí hokejbalisté absolutně nezvládli souboj s pardubickým Autosklem, se kterým prohráli před svými diváky vysoko 0:8. Ještě hůř bylo Ústečákům o den později, kdy zajížděli na letohradské bojiště.

Už po první třetině na půdě letohradských Jelenů prohrávali 0:6 a na obrat to nevypadalo. Konečný výsledek 10:2 z pohledu domácího Letohradu, tak byl pro hostující celek, vzhledem k první třetině, ještě milosrdný. Na postupové příčky do play off se však Ústí vrátilo po vítězství nad Hradcem. I díky využité přesilové hře vyhrálo 2:1. O postup však bude muset Elba ještě hodně zabojovat a postup má ve svých rukou jen částečně. Po utkání se Sudoměřicemi ho čeká už jen těžký zápas na hřišti Kladna!

Sudoměřice mají osud ve svých rukou

Sudoměřice vstoupily do jarní části první březnový víkend, kdy se představily na Palmovce. Tam se utkaly s KOVEM, s nímž prohrály těsně 3:2. O týden později následoval těžký duel s vedoucím Kert Parkem, na kterého Sudoměřice recept nenašly. Pražský celek však rozhodl o své výhře až ve třetí třetině, ve které vstřelil tři branky. Dobré utkání pak odehrály Sudoměřice s Letohradem, se kterým udržely po základní hrací době vyrovnaný stav 0:0. V prodloužení se však ještě ani nenadechly a už bylo po utkání. Letohrad totiž rozhodl o své výhře už po sedmi vteřinách!

O den později mohly Sudoměřice svoji formu potvrdit doma proti Rakovníku, který však na zápas nedorazil a Sudoměřice tak zvítězily kontumačně 5:0. Jako jediný celek z celé CROSSDOCK Extraligy má před sebou ještě čtyři utkání. Jihomoravané vyrážejí v sobotu do Mostu a o den později se utkají s Ústím nad Labem. O týden později je pak čeká ještě východočeský trip, v jehož rámic se střetnou s pardubickým Autosklem a Hradcem Králové.

První vzájemné střetnutí rozhodly až nájezdy

První vzájemné utkání mezi Ústím a Sudoměřicemi se odehrálo v listopadu loňského roku a přineslo velmi napínavý souboj. Elba DDM se ujala dvoubrankového vedení, které však Sudoměřice na poslední chvíli stáhly. Během necelé minuty a půl v závěru základní hrací doby skórovali dvakrát a vynutily si prodloužení. V tom se ani jeden celek neprosadil a rozhodnout musela až samostatná střílení, v nichž se lépe dařilo hostujícímu týmu z Ústí. Máme se tak rozhodně na co těšit, protože pokud chce Elba DDM postoupit do play off, musí zvítězit. Utkání můžete sledovat živě na TV COM, a to v neděli od 11:00 hod.