Reprezentace

Reprezentace nominovala širší tým. Kouč Kadlec: Sledujeme i chování mimo mantinely

Poprvé od prosincového soustředění v Plzni se opět sejde reprezentační A-tým. O víkendu 14. a 15. června se uskuteční soustředění týmu, který se pomalu začne chystat na světový šampionát, který za rok bude hostit švýcarský Zug.

Trenérské duo Kadlec-Kurfürst na pardubický kemp nominovalo osvědčené tváře, ale sází i na mládí. "Základ týmu zůstává stejný," hlásí v rozhovoru Kadlec.

Jak probíhal výběr týmu pro soustředění?

Základ toho týmu zůstává stejný jako na předchozích akcích a ten budeme chtít doplnit, ale budeme hledat zhruba pět jmen nanejvýše. Nechceme do toho nijak výrazně zasahovat, když to funguje.

Někteří hráči v týmu chybí, například všichni gólmani z posledního šampionátu v Kanadě.

Pro kemp v Pardubicích dostali volno Bacovský, Dědič nebo gólmani Šimara a Jirotka. Otazník je u Heczka, se kterým netuším, co je. A ani po tom teď nebudu pátrat.

Do týmu se dostali někteří "nováčci" jako třeba Petr Filip, další pak mezi náhradníky. Čím vás přesvědčili?

Hráči, kteří jsou v týmu noví, tak nás přesvědčili svými výkony na hřišti. Kromě toho je ale pro nás důležité i chování mimo mantinely. U některých hráčů, kteří v tom širším kádru jsou, zjišťujeme, že ho nemají pod kontrolou. Na tohle téma také budeme s hráči mluvit.

Co bude náplní kempu v Pardubicích?

Po dlouhé době se sejdeme, takže si zatrénujeme a oživíme si nějaké věci. Chceme si na soustředění i promluvit s jednotlivými hráči. Do Pardubic jedeme ale hlavně jako soupeř pro dvacítku.

Máte představu o další přípravě na MS?

Budeme mít v létě kondiční soustředění a vlastně se bude opakovat stejný program jako před Kanadou. Uvidíme, jak to bude vypadat přesně, ale chceme sehrát nějaký turnaj, možná v Novém Strašecí nebo pokud budeme pozvat do Plzně na turnaj.

Nominace ČR "A" na červnové soustředění

Brankáři Petr Mikl (Kert Park Praha), Tomáš Humlíček (Jihlava)

Obránci Miroslav Růžička (Ústí nad Labem), Tomáš Hák, Petr Filip (oba Pardubice), Jaroslav Pospíšil (Kert Park Praha), Jan Příhoda, Jan Pospíšil, Tomáš Kudela, Radek Soukup (všichni Kladno)

Náhradníci Josef Blažek (Vlašim), Michal Slanec (Plzeň)

Útočníci Lukáš Soukup (Ústí nad Labem), Pavel Kubeš (Pardubice), Michal Průcha, Jan Střecha, Tomáš Wróbel (všichni Vlašim), Ondřej Kejř, Jiří Benedikt (oba Plzeň), Martin Kruček (Kert Park Praha), Daniel Hnízdil (Kladno), Ondřej Lux (Hradec Králové), Lukáš Hudeček (Bettlach), Adam Roušal (Obervil)

Náhradníci Ondřej Jobák (Jihlava), Jan Krtička (Kert Park Praha)