Reprezentace

V Plzni začíná nový reprezentační cyklus pro A-tým

Reprezentace mužů - Názory z týmu mládežnických reprezentací už jsme si představili a jako poslední je na řadě mužská reprezentace. Ta jako jediná má ještě více než rok a půl do svého šampionátu, který proběhne ve švýcarském Zugu. Dnes se v Plzni uskuteční první setkání širšího týmu.

Reprezentace se schází v novém reprezentačním cyklu vůbec poprvé. „Naše očekávání jsou jednoduchá, a to vidět nominované hráče v zápasovém tlaku, který předpokládáme že by výběr U20 na ně měl - minimálně rychlostně - vyvinout,“ uvádí vedoucí mužstva Adam Karnet.

Na setkání do Plzně pozvali reprezentační trenéři hlavně nové tváře a mladé hráče. „V nominaci jsou vesměs mladí hráči. Někteří byli na posledním mistrovství světa v Kanadě, někteří se v minulém cyklu zapojili alespoň do přípravy, jiní jsou v seniorské reprezentaci vůbec poprvé. K dnešnímu dnu se omluvilo několik hráčů, převážně útočníků - ze zdravotních i jiných důvodů. Ostatní hráči tak dostanou více prostoru, aby se mohli ukázat,“ uvádí Karnet.

„Zajímá nás aktuální rozpoložení hráčů, které už známe, ale zejména chceme posoudit případnou vhodnost těch, kdo se v repre dresu ještě neobjevili, nebo jen krátce, abychom s nimi mohli počítat do širšího kádru, který se bude připravovat na mistrovství světa ve Švýcarsku,“ říká o očekáváních od zápasu vedoucí mužstva, který stejně jako trenéři začíná třetí reprezentační cyklus, který vyvrcholí v Zugu v roce 2015.