CROSSDOCK Extraliga

Skončíme desátí, myslí si novopečený táta Ondřej Tvarůžek z Rakovníku

V momentě, když jsme naši anketu mezi všemi kapitány v CCM Extralize překládali rakovnickému Ondřeji Tvarůžkovi, tak už netrpělivě očekával narození své dcerky. Stalo se tak o den později, kdy se v pondělí ráno narodila malá Terezka.

Zimní příprava se pomalu rozbíhá, jak hodně neoblíbená je u vás?

Neznám snad hráče, který by miloval galeje v zimní přestávce. Já nejsem výjimkou. Je to ale velmi důležitá část sezony, bez které se nemůžeme obejít.

Poznáváte začátkem roku, že jste z kondice něco ztratil nebo až tolik ne?

Nepoznávám. Vzhledem k mým problémům se zády děkuji za každé ráno, když se postavím na nohy.

Trpíte na ty neoblíbená vánoční kila, která pak musíte těžce v lednu shazovat?

Na příbytek kil po vánočních svátcích naštěstí netrpím. S tím nemám problém. Spíše si zvyknu na pohodu a dostatek volného času, který po zbytek sezony nemám.

Jak se vyrovnáváte s nízkými teplotami, které jsou nyní v lednu hodně nízko?

Mně tohle nevadí. Když je zima, má být zima a sníh. To k tomu zkrátka patří a já to tak beru.

Mistrovství světa v Pardubicích? Máme se na co těšit!

Postupem času už se ale v přípravě začne zapojovat i herní činnost, to patří určitě mezi ty světlé zítřky během nabírání kondičky, že?

Samozřejmě. Kdykoli je možnost, jdeme si s partou plácnout hokej na rybník. Po více jak měsíci dřiny se každý těší na hokejku.

Jak vám osobně vyhovuje trochu rychlejší letošní spád extraligy, kdy je základní část sehrána rychleji než v předchozích letech?

Nemám s tím problém. Jen bych možná vyplnil podzimní část více dvojkoly. Týmy pak hrají na plastu ještě koncem listopadu a to je spíše o zranění, než o kvalitním hokejbale.

Předchozí otázka se pojí s mistrostvím světa, které se začátkem června uskuteční v Pardubicích. Asi budete souhlasit, že to pro většinu hokejbalistů v Česku bude velikým tahákem.

Jistě bude. Když se ohlédnu na mistroství světa 2009 v Plzni a diváckou kulisu, byla to nádhera a reklama na hokejbal. Na letošní šampionátu je promo několikanásobně vyšší a běží prakticky dva roky. Máme se na co těšit!

Extraligu vyhraje ALPIQ Kladno

Každopádně to ale jistě přiláká i jiné diváky, máte pocit, že se v posledních letech stává hokejbal v České republice více atraktivnější a láká více diváků?

Určitě to přiláká i jiné diváky než z řad hráčů a rodin. Přijde mi však, že počet diváků na hokejbalové zápasy spíše stagnuje. Neregistruji větší počty diváků na hokejbalové zápasy než před pěti lety.

Každopádně by se jarní boje v extralize mohly stát, vzhledem k mnoha hráčům bojující o konečnou nominaci na MS, ještě více kvalitnějším a zajímavějším…

Já v to doufám, že všechny zápasy budou kvalitnější a zajímavější. Jarní část, ať je to v jiných sportech, má trochu jiný náboj a šťávu.

Závěrem se ještě zeptám, jestli si dokáže tipnout vaše konečné umístění v CCM Extralize a také vítěze celé soutěže?

Dokážu… Náš tým HBC Rakovník tipuji na desátou příčku. A jako celkového vítěze ALPIQ Kladno. Alespoň v to doufám!