CROSSDOCK Extraliga

Podzimní část se celkem povedla, těší vítěze ankety o nejlepšího útočníka CCM Extraligy

Před koncem roku se redakce hokejbal.cz rozhodla vybrat kvarteto nejúspěšnějších útočníku podzimní části CCM Extraligy. Následně vytvořila anketu na sociální síti facebook a s velkým předstihem zvítězil Lukáš Soukup bojující za severočeský celek Elba DDM Ústí nad Labem.

Před koncem roku proběhlo na facebookovém profilu hokejbal.cz hlasování o nejlepšího útočníka podzimní části. Z vybraného kvarteta nejúspěšnějších forvardů dle redakce hokejbal.cz hlasovalo z celkového počtu více jak 220 fanoušků téměř 100 pro ústeckého Lukáše Soukupa. Vnímal vůbec pravoruký forvard tuto anketu? „Všiml jsem si, že anketa probíhá a koho by vítězství nepotěšilo,“ usmívá se Soukup.

Člen širšího reprezentačního výběru patřil na podzim k nejproduktivnějším hráčům CCM Extraligy, pouze Tomáš Wróbel z Kertu byl o něco lepší. „Co se týče kanadských bodů, tak podzimní část se celkem povedla. Nicméně jsem si vědom nedostatků, na kterých je potřeba zapracovat,“ přiznává Lukáš Soukup. „Do nového roku vstupuji s tím, co nejlépe se připravit na jarní část sezony, která bude velmi náročná, a doufám, že i dlouhá,“ přeje si dlouhý průběh vyřazovacích bojů pro ústeckou Elbu její útočný tahoun.

Každý reprezentační sraz je pro mě důležitý

Lukáš Soukup pyšnící se přesnou muškou a pumelicí byl nominován na kondiční reprezentační camp, jenž se uskuteční na konci ledna v Kladně. Každého jistě pozvánka do reprezentace potěší, ale kondiční soustředění bude bezesporu hodně náročné. „Pozvánka mě samozřejmě potěšila, radši ani nepřemýšlím nad tím, co nás na soustředění čeká,“ směje se Soukup. „Absolvoval jsem už dvě kondiční soustředění na Kladně a jsou opravdu hodně náročné,“ přitakává.

Kouč reprezentace Drahomír Kadlec se netají tím, že v Kladně bude jedno z posledních soustředění, kam dorazí širší zhruba třicetičlenný výběr. Pak už se sestava bude pouze krystalizovat směrem k domácímu červnovému mistrovství světa v Pardubicích. Pro každého hráče se tak na konci ledna jedná o nesmírně důležitou zkoušku. „Každý reprezentační sraz je pro mě důležitý,“ nehledá v tom ale vědu komplexně založený hokejbalista z Ústí nad Labem.

Přípravy na druhou polovinu sezony se v každém nejen extraligovém mančaftu postupně rozjíždějí. Jak se asi bude připravovat produktivní ústecký forvard, který má velkou šanci probojovat se na světový šampionát? „Do konce roku jsem chodil dvakrát týdně sám trénovat a od 3. ledna nám začala příprava, kde trénujeme čtyřikrát týdně a ještě k tomu budu mít jeden individuální trénink,“ nechává nakouknout pod pokličku své přípravy Lukáš Soukup.

Semifinále je v našich silách a uděláme pro to všechno!

Za pouhých pět měsíců vypukne mistrovství světa v Pardubicích, jež bude českou hokejbalovou veřejností ostře sledováno. Na každého adepta pro obléknutí národního dresu se tak logicky zvyšuje tlak na jeho výkony. „Zatím to ještě nějak nevnímám, ale až se rozjede soutěž tak to přijde,“ myslí si Soukup. „Budu se snažit hrát co nejlépe, abych byl Elbě prospěšný a došli co nejdál!“ hlásí odhodlaně před jarní částí Lukáš Soukup.

Mančaft Severočechů reprezentující barvy ústecké Elby se před jarní částí nachází na páté pozici jedenáctičlenné CCM Extraligy. Kam asi míří cíle tohoto bezesporu kvalitního celku? „Vše se bude odvíjet od přípravy, jak budeme chodit trénovat, další věc jsou zranění, ale to se nedá ovlivnit,“ má jasno Soukup. „Každopádně si myslím, že semifinále je v našich silách a uděláme pro to všechno,“ říká s velkou rozhodností Lukáš Soukup.

Forma Lukáše Soukupa v podzimní části CCM Extraligy:

15 zápasů

24 kanadských bodů – 13 gólů + 11 asistencí

2. místo v produktivitě, 2. místo střeleckých statistik

V průměru 1,60 kanadských bodů za 1 zápas

10 trestných minut