CROSSDOCK Extraliga

Zimní příprava je nutné zlo, culí se kapitán Mostu Čestmír Bruštík

V zimním období, kdy u všech týmů probíhá nepříjemná zimní příprava, přinese web hokejbal.cz také pohled všech kapitánů na momentální přípravný dril. Mimo jiné ale také na blížící se mistroství světa v Pardubicích nebo s tím se pojící rychlejší spád letošního ročníku CCM Extraligy.

Zimní příprava se pomalu rozbíhá, jak hodně neoblíbená je u vás?

Je pravda, že u většiny je zimní příprava neoblíbená, ale zároveň je samozřejmě hodně důležitá. Takže mé stanovisko je takové, že je to nutné zlo. (směje se)

Poznáváte začátkem roku, že jste z kondice něco ztratil nebo až tolik ne?

Já se snažím i přes zimu sportovat, chodím dvakrát třikrát týdně na led, což je to trošku jiný pohyb než u hokejbalu a asi i méně fyzicky náročný. Takže tam určitě nějaká ztráta, kterou budu muset dohnat, bude.

Trpíte na ty neoblíbená vánoční kila, která pak musíte těžce v lednu shazovat?

Manželka je výborná kuchařka, takže určitě nějaké to kilo přes Vánoce přibylo, ale nebude to tak radikální, že bych musel podstupovat nějaké drastické diety. (rozesměje se)

Mistrovství světa je tahákem nejen pro hokejbalisty

Postupem času už se ale v přípravě začne zapojovat i herní činnost, to patří určitě mezi ty světlé zítřky během nabírání kondičky, že?

Samozřejmě, nikomu není příjemné jen nabírání kondičky. Tudíž všichni jistě rádi přivítáme tréninky s hokejkou a míčkem.

Jak vám osobně vyhovuje trochu rychlejší letošní spád extraligy, kdy je základní část sehrána rychleji než v předchozích letech?

Určitě to není špatné, ale vše má své pro a proti.

Předchozí otázka se pojí s mistrostvím světa, které se začátkem června uskuteční v Pardubicích. Asi budete souhlasit, že to pro většinu hokejbalistů v Česku bude velikým tahákem, že?

Určitě to je velký tahák pro hokejbalisty, ale myslím si, že ne jen pro ně.

Jedinec udělá v celém mužstvu jen malou část

Akce jistě přivábí i jiné diváky, máte pocit, že se v posledních letech stává hokejbal v České republice více atraktivnější a láká více diváků?

Hokejbal je rok od roku známější a víc vyhledávaný sport. Věřím, že díky domácímu mistroství světa, přitáhne náš sport další fandy do svých řad.

Každopádně by se jarní boje v extralize mohly stát, vzhledem k mnoha hráčům bojujícím o konečnou nominaci na MS, ještě více kvalitnějším a zajímavějším…

S tím musím souhlasit, každý ze sebe bude chtít dostat to nejvíc a ukázat se v nejlepším světle. Ale nesmí se zapomínat na to, že jde pořád o kolektivní sport. Jedinec udělá v celém mužstvu jen malou část.

Závěrem se ještě zeptám, jestli si dokážete tipnout vaše konečné umístění v CCM Extralize a také vítěze celé soutěže?

Začátek extraligy nás nezachytil v nejlepší možné formě. Ale určitě s tím budeme chtít něco udělat a porvat se o play-off. Tým na to máme, jen se nám musí vyhnout zdravotní komplikace a musíme být v kompletní sestavě. A kdo letos vyhraje? Je těžké určit jeden tým. Špička extraligy je složená z vynikajících týmů, uspět může každý z nich. Asi bude záležet na aktuální formě tahounů.

Forma Čestmíra Bruštíka v podzimní části:

13 zápasů

5 kanadský bodů - 2 góly + 3 asistence

28 trestných minut