CROSSDOCK Extraliga

Most posiluje a v zimní přípravě nelení! Příprava probíhá dle plánů, je spokojený Švancar

Mostecký celek má na předposledním místě v Extralize před KOVEM náskok tří bodů, což není moc. I Most se na podzim nepotýkal s moc dobrými výkony. Jak tomu bude v jarní části? Nový hlavní trenér Slavomír Švancar tak musí svůj mančaft správně naladit. „Začínáme od nuly a uvidíme, kam nás to dostane.“

Za fyzickou přípravu musím před hráči smeknout


Trenére, jak zatím probíhá zimní příprava ve Vašem mosteckém celku? Jste zatím spokojený s nasazením hráčů?
Příprava probíhá dle plánu, leden jsme věnovali neoblíbené fyzické přípravě, kterou jsme zakončili krátkým soustředěním. Únor už se zaměřujeme na věci taktické, součinnosti formací, a především standardní situace. Za lednovou fyzickou přípravu musím před hráči smeknout. Všichni makali na 100%!


Dokonce se Vám podařilo uspořádat dvojzápas s prvoligovou Hostivaří. Oba duely jste zvládli, byla to dobrá zkouška před jarem? 
Nijak zvlášť bych výsledek neřešil, naplánovali jsme si dva přípravné zápasy s ambiciózním soupeřem, výkonnostně na podobné úrovni jako jsou naši soupeři v boji o záchranu. Dále máme naplánovány zápasy s Ústím a Kert Parkem, které naopak prověří naší obrannou činnost. (Utkání už proběhla viz. grafika níže pozn. red.). Šlo nám o to, abychom vyzkoušeli všechny herní varianty a vybrali co možná nejlepší sestavu do zbytku sezony.




Líbilo se Vám, jak Hostivař hrála? Byl hodně vidět rozdíl mezi Extraligou a 1. Ligou?
Nevím, jestli se to dá hodnotit, vůbec nevím, v jaké sestavě Hostivař hrála a v jaké části přípravy byla. Musím uznat, že je to velmi mladý a běhavý tým, kde bylo dost opravdu zajímavých mladých kluků, o kterých myslím ještě uslyšíme. Taky musím říct, že my jsme hráli z každého duelu dvě třetiny opravdu dobře a zaslouženě jsme oba zápasy zvládli. Naše hra si myslím odpovídala extraligové úrovni.

Pokusíme se zdramatizovat boj o osmičku!

Zpět do Extraligy, máte z podzimu 7 bodů a na záda vám dýchá KOVO, co bude cílem jara? Pomýšlíte ještě na play off?
Situace není po podzimu dobrá, ale řekli jsme si, že jaro začínáme od nuly a uvidíme, kam nás to dostane. Jestli to bude na play off nebo na padáka, to se teprve uvidí.


Na jaře jsou velké možnosti a příležitosti, jak doplnit tým o pár posil, máte nějaké?
Nově přišel Milan Sýkora z Rakovníka, vrátil se Lukáš Zika a Matěj Prokš. Dále se nám vrátili kluci, kteří byli naši odchovanci a mají teď chuť znovu Extraligu hrát. Po pravdě věřím, že to ještě není úplně vše, ale v tuto chvíli není nic uzavřeno.


V půlce března vás čeká důležité utkání proti poslednímu KOVU, budete se na tento zápas speciálně připravovat?
Připravujeme se na celou sezónu stejně, hraje se pouze o 3 body, tudíž v tom nevidím nic speciálního. Samozřejmě bude důležité vyhrát a pokusit se ještě zdramatizovat boj o „osmičku“.





Další nominace budou díky kvalitě hráčů stále těžší a těžší


Jelikož jste ještě asistentem trenéra u seniorské reprezentace, tak bych se Vás rád zeptal na dobřanský sraz. Jak se zatím formuje mančaft na další mistrovství světa?
Dobřanský kemp byl prvním v novém cyklu. Také kvůli mnoha omluvenkám jsme viděli v akci řadu nových tváří a musím říct, že nesmírně zajímavých. Kluci bez výjimky odjezdili náročný program naplno a přístup těchto amatérů je pro každého trenéra radost. Samozřejmě se v této fázi nedá úplně mluvit o formování mužstva, ale spíš o seznamovací části. Ale já byl velice mile překvapen kvalitou řešení situací v modelovém utkání. UŽ teď je mi jasné, že další nominace budou díky kvalitě hráčů stále těžší a těžší.
Tabulka CROSSDOCK Extraliga hokejbalu

POŘ. TÝM Z SKÓRE B
1.
HBC Hostivař
22 109:51 57
2.
Elba DDM Ústí nad...
22 85:43 53
3.
HC Kert Park Praha
22 105:46 53
4.
HBC Kladno
22 71:50 40
5.
HBC Svítkov Stars...
22 74:64 37
6.
SK Hokejbal Letohrad
22 73:62 37
7.
HBC Pardubice
22 85:72 31
8.
HbK Karviná
21 60:81 24
9.
HBC Plzeň
22 48:80 18
10.
TJ Snack Dobřany
22 44:79 17
11.
HBC Hradec...
22 46:84 17
12.
HBC Prachatice
21 42:130 9