CROSSDOCK Extraliga

Jde se do finále! Poslední dva víkendy obohatí i první jarní Zápas kola na Kladně

CROSSDOCK Extraliga má před sebou poslední dvě kompletní kola základní části. Letos půjde o hodně až úplně do posledních chvil, jelikož mnoho týmů hraje ještě o účast ve vyřazovací části vůbec, některé zase o co nejlepší umístění v samotné osmičce.

Oba soupeři mají jarní formu!

Kladno i Pardubice mají před nadcházejícím víkendem minimálně jedno společné – dobrou jarní formu! Rysové v jarních odvetách válí. V posledním kole sice nečekaně ztratili na hřišti Plzně, která tím tak ještě získala malou naději na vybojování konečného druhého místa, to ale pravděpodobně zůstane v rukou Středočechů. Vždyť ti zvládli v posledních týdnech třeba nelehký souboj s Karvinou, gólový balík nadělili Hradci Králové a především pak ovládli nervy drásající mač s Letohradem, který byl o jednom gólu. Druhé místo tak Kladenským do konce základní části už zřejmě neuteče, o tom ale až později.

To Pardubice začaly jaro v Plzni a na východě Čech. Na to asi nebudou příliš pěkně vzpomínat. Tohle byl totiž duel jenom o domácích, kteří dominovali a bezpečně zvítězili. Jenomže Autoskláři na to dokázali rychle zapomenout, vždyť v dalším zápase po odloženém duelu se Sudoměřicemi, dokázali Pardubičtí nastřílet v Ústí osm branek a poté zvládnout hodně složitý souboj s Mostem, bojující o každý bod v zápletce o play off. Pardubice navíc mají na hřišti nově i hrajícího asistenta trenéra, kterým se stal sezonní navrátilec Pavel Kubeš. A do sestavy se už zřejmě vrátí i Jan Bílý, jemuž skončila o minulém víkendu florbalová sezona v pardubickém Sokolu.

Domácí i hosté ještě hrají o hodně

Jak už bylo zmíněno, Kladno stále ještě musí bodovat, jelikož se na něho tlačí ze spodku, tedy třetího místa, Plzeň. Ta má odehráno o jeden zápas méně a ztrátu sedmi bodů. Předběhnutí Rysů tak už příliš pravděpodobné není, zároveň ale i není nemožné! Totéž platí také o kladenském nahánění prvního Kert Parku, dlouho to vypadalo na souboj až do cílové pásky, po ztrátě Středočechů z minulého týdne to ale už vypadá, že na Lužinách budou opět slavit i vítězství základní části, protože na Rysy mají dvě kola před koncem pět bodů náskok a ještě lepší vzájemný zápas.

Pardubicím pak jde zřejmě především o jedno: Začínat play off doma! Tohle je jistě jednoznačný cíl Autosklářů do posledních třech kol. První krok k tomu chtějí udělat Východočeši už tuto sobotu, poté doma mají dohrávku s Jihomoravany ze Sudoměřic a na závěr sezony je čeká taktéž v domácím prostředí Rakovník. A jaký že je výhled Pardubic na tuto honbu nejlepší čtyřky? Padesát na padesát! Nejblíže je totiž o tři body lepší Letohrad, ten však má zároveň před sebou pouze poslední zápas, tudíž při teoretické víkendové výhře Jelenů, kteří však hrají až za týden, by Autosklo potřebovalo minimálně dva ze svých tří zápasů vyhrát. Nereálné to jistě není, lehký úkol ale také ne!

To byla tenkrát bitva! A také překvapení!

Psaly se první dva týdny června roku 2016, kdy vrcholila nejvyšší česká hokejbalová soutěž finálovou sérií mezi Pardubicemi a Kladnem. Favorizované bylo středočeské mužstvo ostřílené zkušenými borci, vedené tehdejším zároveň i reprezentačním lodivodem Drahomírem Kadlecem, navíc v zádech s několika složitě vybojovanými tituly. Jenomže už první hrací víkend na hřišti Autoskla ukázal, že to tak jednoznačná bitva nebude. Za nerozhodného stavu na zápasy se pak na Kladně povedlo nejprve jít Pardubicím do trháku, který v neděli krátce před polednem dokonal dalším gólem v prodloužení tentokrát kapitán Bílý. Autosklo tudíž začalo tehdy psát svoji novou éru v nejvyšší soutěži!