CROSSDOCK Extraliga

Plzeň otočila náročné utkání s Kladnem a nadále drží třetí příčku v tabulce

Situace v tabulce CROSSDOCK Extraligy ani svým dalším pokračováním příliš nenaznačila, kdo nakonec bude mezi těmi šťastnými, kteří do vyřazovacích bojů postoupí, případně na jaké složení dvojic se v nich můžeme těšit.

Vyrovnanější výkony

Plzeňský útočník Martin Kunzmann v rozhovoru na začátku měsíce prozradil, že Plzeň zvolila trošku jiný koncept než doposud. Mečouni mimo jiné využili služeb mentálního kouče a zdá se, že nejen tato spolupráce přináší kýžené ovoce. Plzeň si i po dalším extrémně náročném utkání s ambiciózním Kladnem drží postavení na třetí příčce extraligové tabulky.

Utkání již od začátku napovídalo tomu, že se naše redakce s tipem pro toto utkání hluboce zmýlila. Předpoklad vícera vstřelených branek naprosto vyvrátili maskovaní muži v brance, na jedné straně Petr Kráčina, na straně druhé Jan Jirotka. Přesto byl k vidění hokejbal té nejvyšší kvality, který krásu pro oko diváka rozhodně nepostrádal. Úvodní branka utkání však byla k vidění až zkraje třetí třetiny, kdy se v přesilovce prosadila staronová posila Rysů Jan Pospíšil.

Obrat v posledních pěti minutách

Poté byl opět k vidění hokejbal, v němž dominovali zejména defenzivy a oba brankáři. Když už to pomalu vypadalo, že Plzeň zřejmě na kladenského brankáře recept nenajde, přišla ve 42. minutě přesilová hra Plzně, kterou dokázal dělovou ránou využít Jiří Benedikt. Jenomže Plzeň neměla dost! Trvalo jen něco málo přes minutu, než Plzeň dokázala skórovat podruhé a naklonit tak misky vah na svou stranu. Šťastným střelcem se stal Martin Kunzmann. 44 vteřin před závěrečnou sirénou ještě přišlo vyloučení na domácí straně, plzeňští hokejbalisté však nepřipustili žádné drama a oslabení suverénně ubránili.

Plzeň si tak připsala veledůležité tři body do tabulky a má slušně nakročeno k tomu, aby udržela postavení v top čtyřce, která týmům zajišťuje výhodu začínat sérii play off v domácím prostředí.