CROSSDOCK Extraliga

Soupisky uzavřeny! Posily pro play off extraligy? KOVO bylo nejaktivnější

CROSSDOCK Extraliga ke konci minulého týdne zaklapla své brány pro změny na soupiskách. V některých klubech se tak činovníci hodně činili a v některých se naopak nedělo podstatě nic.

Pražané z Palmovky byli hodně aktivní

Nejvíce nových jmen a posil se objevilo na soupisce KOVA. To totiž nejprve přivedlo z Rakovníku brankáře Leoše Gerlicha, jenž se hned postavil mezi tři tyče a navíc velice úspěšně bránil svůj prostor. I díky němu se Pražané zvedají tabulkou a reálně útočí na play off. Na Palmovce ale začal hrát také z Poličky Matěj Štefka a Karel Geba, tedy dvojice borců, která slavila vloni v létě zlaté medaile na juniorském šampionátu v Kanadě v kategorii do dvaceti let.

Oba za Pražany odehráli zatím po jednom zápasu, a prvně jmenovaný dokonce zazářil v utkání proti Sudoměřicím, kde byl u všech tří branek, z nichž dokonce jednu sám vsítil a ostatní dvě pak připravoval! Na soupisce se v březnu objevilo také jméno Tomáše Rudy, tedy hokejbalem ostříleného mazáka, který svými zkušenostmi KOVU taktéž hodně pomůže.

V Mostu budou nová jména bojovat nejprve o play off

Dalším hodně aktivním klubem před koncem přestupního termínu byl Most, který však stále ještě nemá jistotu play off, a proto možná také zareagoval výrazným doplněním kádru. Jaroslav Šimeček hrál letos třetí nejvyšší hokejovou soutěž za celek Draci Bílina a také Trutnov. Vidět byl především u prvně jmenovaného klubu, kde za jednadvacet zápasů nasbíral ještě o osm bodů více! V minulé sezoně přitom ještě nastupoval dokonce v hokejové extralize za Litvínov a jinak ve druhé nejvyšší soutěži za Litoměřice. Teď by měl mosteckým hokejbalistům pomáhat v CROSSDOCK Extralize.

Na soupisku se vrací také Michal Chmelina, jenž je hokejbalovým fanouškům na severu Čech už povědomý a některým i dobře známý. O kom třeba ale ještě neslyšeli a mohli by slyšet i třeba v rámci hokejbalu, je Dominik Brzek. Jednadvacetiletý forvard letos v hokejové lize nastoupil v pětadvaceti zápasech taktéž za třetiligovou Bílinu, kde zaznamenal šestnáct bodů. Co je ale o hodně zajímavější, jsou statistiky z minulé sezony. Tu totiž Brzek strávil v zámoří v juniorské kanadské soutěži za tým Coldwater Ice Wolves, ve kterém za dvaačtyřicet zápasů zapsal úctyhodných třiašedesát bodů!

Bude se opakovat loňský rok?

Letohrad sice před uzavřením přestupového termínu aktivní nebyl, na soupisce se objevilo pouze jméno Michala Šupíka. Tento gólman je navíc fanouškům Jelenů už více než dobře známým a v play off by měl v případě nouze krýt záda svým kolegům, ať už se jedná o Jana Šimaru nebo Michala Nováka. Co je ovšem důležité, do hry se zapojí forvard Zdeněk Král, který jinak válí v hokeji, tuto sezonu tomu tak bylo za slovenský extraligový celek HC Detva. Jeho sezonní bodový příděl šesti gólů a devíti asistencí sice nebudí až takový strach, jinak je tomu ale do pohledu hokejbalových statistik z minulého play off. Letohradští najednou měli jasného tahouna a především gólového hráče, který se jim hodí i letos!

Na Kladno se pak vrátil reprezentační obránce Jan Pospíšil, o čemž jsme vás už informovali. Rysové tak sice trochu porušili svoje pravidlo zapojování převážně svých mladých odchovanců, Pospíšil se ale u Středočechů už dříve skvěle uvedl a navíc Kladenským už začal pomáhat nejen tvrdou defenzivní činností, vidět jsou totiž i jeho kanadské body!

A jdeme dále. Mistr posledních dvou sezon z Lužin trochu nečekaně nakonec nikoho nepřipisoval. Na druhou stranu se ale není čemu divit, vždyť Kert Parku to šlape, i když třeba není ani kompletní. Na hřišti by se zřejměpředevším od play off měla objevit další staronová tvář, tedy Michal Kovář, který v podzimní části naskočil do jednoho duelu za mateřský Letohrad a na Lužiny přišel opět na hostování do konce sezony.

Nováček má silnou soupisku už od začátku soutěže

Do ústecké Elby se po loňské sezoně v Hradci Králové vrací Petr Švanda. Bývalý reprezentační obránce, který nastoupil také na pardubickém mistrovství světa, pomáhá vyztužit defenzivu Severočechů už od začátku jarní části.

Změna nenastala ani na soupisce Karviné, ta je ovšem už od začátku sezony hodně a kvalitně obsazena, tudíž k žádnému dalšímu posilování dojít zřejmě nemuselo. V jednání sice měli Karvinští teoreticky nejprve výpomoc některých klíčových hráčů z prvoligové Opavy, nakonec se ale hlavní trenér Karviné Martin Pala starší rozhodl pro nerozšiřování soupisky. Velkým tahounem už se stal také jinak profesionální hokejista Vladimír Luka, který táhl v sezoně polský Zaglebie Sosnowiec, ve kterém zaznamenal 20 gólů a 23 asistencí a byl jednoznačným tahounem týmu. Další už zapojeným hokejistou je Ladislav Gengel, jenž i letos jedním zápasem ve druhé lize za Ústí nad Labem prodlužoval svoji bohatou hokejovou kariéru a v hokejbale je vždy tahounem.

Na závěr nesmíme u Karviné zapomenout ani na jméno jednoho z elitních hokejistů světa. David Pastrňák momentálně sice kvůli léčení svého zranění za Boston Bruins v NHL nenastupuje, zároveň ale už od začátku letošní sezony figuruje na soupisce hokejbalové Karviné a v případě souhry velkých náhod by se s přispěním notné dávky štěstí mohl teoreticky objevit i v CROSSDOCK Extralize!

Jihomoravané půjdou do dohrávek také s posilou

Sudoměřice taktéž bojují o play off, jejich pozice je sice na první pohled do tabulky zdánlivě ztracená, ovšem při pohledu do kolonky odehraných zápasů tomu tak rozhodně už není. Jihomoravané totiž mají k dispozici ještě několik dohrávek, nadcházející víkend pocestují k severočeskému tripu, dohrávat se bude poté i zápas v Pardubicích a ve vzduchu zřejmě visí tři body "zdarma" za možnou kontumaci zápasu s Rakovníkem, který nečekaně Středočeši o minulém víkendu odložili. Bohužel pro ně, stalo se tak v termínu, kdy pro regulérnost soutěže už asi nebude do konce března nalezený termín, kdy by se zápas dohrál. Zatím se však jedná o spekulace, o všem musí rozhodnout v nejbližších dnes až Ligová komise.

Tak jako tak, Sudoměřickým začne v nejdůležitějších zápasech sezony pomáhat naplno i jinak profesionální hokejista Martin Hujsa, který na soupisce taktéž figuruje už od samotného začátku sezony. Letos tento slovenský útočník nastupoval za hokejovou Skalici, kde nasbíral za čtyřicet zápasů devětatřicet kanadských bodů. V jeho bohaté kariéře působil v minulosti už i v Česku, ve Francii a dokonce v Kazachstánu. V sudoměřickém dresu poté nastupoval už i dříve a vždy dokázal na jihu Moravy hodně pomáhat! Bude tomu tak i letos a skončí to až ve vyřazovací části?