CROSSDOCK Extraliga

Je to bohužel jako přes kopírák, budeme ale bojovat, slibuje mostecký Bačák

Hokejbalisté Mostu bojují v závěru základní části CROSSDOCK Extraligy o finální osmičku, tedy o postup do play off. Jejich pozici už nemají ve vlastních rukou, zároveň ale platí, že jejich posun v tabulce z momentálního desátého místa není nereálný.

Často pustíme soupeře do hry, který má najednou velké šance

Most se sám dostal do nevýhodné pozice. Po podzimu bezpečně útočil na postup do play off ze zadních pozic, jenomže najednou přišly jarní ztráty, a to především z předchozí trojice zápasů. Doma totiž neudržel vedení s KOVEM, následně schytal deset branek na Lužinách a poslední sobotu těsně prohrál doma s Pardubicemi. Následná nedělní výhra tak pro Mostecké měla cenu zlata! „Pro nás hodně důležité vítězství, potřebovali jsme tři body do tabulky, abychom se ještě do toho boje do play off vůbec mohli zapojit. Naštěstí se to podařilo,“ ulevilo se Vladimíru Bačákovi.

Severočeši do zápasu sice nevstoupili moc ideálně, jelikož Hradec pravděpodobně vsítil branku, kterou však ani jeden z dvojice sudích neviděl, tudíž jí neuznali, takže se míčku hned ujali domácí. Po jejich brejku zakončoval a do vedení je posílal právě Bačák. Jenomže Piráti se dokázali rychle oklepat, hru vyrovnat nejprve obrazně a na začátku druhé periody už vyrovnat i výsledkově. A u jedené branky to rozhodně nemuselo skončit! „Přišla taková naše klasická pětiminutovka,“ nezastíral Bačák a navazuje: „Tohle se nám už několikrát stalo, pustíme soupeře do hry, který má najednou velké šance. Naštěstí to tam tentokrát Hradci nespadlo, v minulých utkáních jsme z toho ale dostávali branky, které pak rozhodovaly, a my kvůli tomu prohrávali.“

Jako přes kopírák s minulým rokem, musíme naplno bodovat!

O osudu utkání nakonec musela rozhodnout až třetí části zápasu, což netrvalo dlouho, jelikož už po minutě vypálil skoro z poloviny hřiště opět Bačák a k překvapení všech se začala radovat opět mostecká střídačka. „Sám nevím, jak to tam padlo,“ smál se střelec. „Vypálil jsem nějak od červené, podstatě jsem to jenom nahodil na brankáře, jenomže to byl nakonec gól,“ nezastíral zároveň radost. Při následné dvojnásobné početní výhodě, kterou úspěšně zakončoval kapitán Tomáš Chyba, si pak připsal přihrávku opět Vladimir Bačák a završil tak velice povedené utkání. „Letos se mi ale podle představ bodově příliš nedaří, musím se zlepšit, stejně jako celý tým, abychom se do play off nakonec dostali,“ burcuje.

Jak už bylo zmíněno, Most svoji pozici nemá na jednu stranu vůbec ve svých rukou. Na druhou ale v případě, že z posledních dvou zápasů získá plný počet šesti bodů, jeho desátá příčka by s velkou pravděpodobností neměla být konečná. Na osmé Ústí nad Labem ztrácí jeho severočeský rival dva body, rozhodovat tak bude za týden utkání se Sudoměřicemi a v posledním hracím víkendu v Letohradě. „Je to bohužel přesně jako přes kopírák s minulým rokem, budeme se o to ale rvát a bojovat až do poslední chvíle a čekat na ztráty soupeřů. Potřebujeme získat šest bodů a potom věřím, že to nějak vyjde,“ uzavírá Bačák.

V minulém ročníku se rozhodovalo až úplně v posledním kole, ve kterém Most na Kladně neskóroval, tedy nebodoval a duel na dálku tak vyhrály Sudoměřice, které v Pardubicích uhrály remízu a díky jednomu bodu vybojovaly postupovou poslední pozici ony. Jak tomu bude letos?!