CROSSDOCK Extraliga

Padlo v Mostě více branek, než se počítalo? Domácí mají díky porážce Pirátů naději

CROSSDOCK Extraliga je už skoro u svého konce základní části, některé týmy tak hrají i o prodloužení sezony, tedy vybojování play off. To se po předchozím víkendu vzdálilo Mostu a o tomto tak Severočeši museli vykřesat poslední naděje.

Zřejmě dvě branky, vidět ale byla jen jedna

Začátek zápasu se vydařil více hostům, kteří pravděpodobně dostali míček do branky. Alespoň to tak znělo z úst všech hradeckých svěřenců včetně trenéra. Jenomže situaci důkladně ani jeden z rozhodčích neviděl a odražený míček od zadní tyčky branky se tak rychle dostal zpět do hry. Zatímco Piráti přestali hrát s vědomím vedení, Most neváhal, vrhl se do útoku a byli to tak nakonec právě domácí, kteří se radovali z vedení díky brance Vladimíra Bačáka. Následné minuty přinášely hokejbal stále ve větších obrátkách. Jenomže ani na jedné straně už se skóre neměnilo.

Hradec zabral, do vedení se ovšem nedostal

Piráti si přenesli do druhé periody skoro celou dvouminutovou početní výhodu. A to se pro vývoj této fáze hry ukázalo, jako to rozhodující. Prosadil se totiž Josef Šimůnek, což Východočechy ještě více nakoplo a rázem měli ze zápasu více oni. Jenomže Hradec to zkoušel tak dlouho, až se nakonec prosadit nedokázal a domácí vyrovnali postupně hru zpět, jako tomu bylo v první části zápasu. Střetnutí navíc nabíralo na obrátkách i po každém odpískání, několikrát došlo na větší strkanice a dvakrát dokonce na pěstní souboj po vzoru play off hokejových bitev.

Rozhodla chyba? Zřejmě ano

Jestli se na začátku druhé části zápasu prosadili hosté, na začátku třetí to bude Most! Zřejmě si řekl Vladimír Bačák, který v jednatřicáté minutě běžel střídat, a tak z poloviny hřiště jenom napálil míček do třetiny hostů přímo na brankáře. Brykner ovšem zasáhl tak nešťastně, že si míček strhl až do vlastní sítě – 2:1.

Napínavé a vyhrocené utkání ovšem pokračovalo! Jak si také jinak vysvětlit hned dvojnásobnou početní výhodu Severočechů. S přispěním toho, že se prosadil domácí kapitán Tomáš Chyba, byla rázem psychická výhoda zcela na straně domácích, kteří si už dvojnásobné vedení do pětačtyřicáté minuty vzít nenechali, proto se mohli radovat ještě z udržení naděje na play off. Hradec sice nebodoval, jistotu play off z nejhůře 6. místa ale už má!


OHLASY TRENÉRŮ

Daniel Dvořák (hlavní trenér HBC Most): První třetina byla z naší strany povedená, druhá už vůbec, Hradec vyrovnal a měl ještě další šance. Naštěstí je neproměnil a nedostal se do vedení. Ve třetí třetině jsme pak už podali znovu slušný výkon, dali jsme dvě branky, i když jednu šťastnou, ale výsledek jsme si dokázali pohlídat, a to je hlavní. My teď každé body potřebujeme, jsou pro nás hodně cenné, navíc v této naší momentální situaci.

Jiří Rytíř (hlavní trenér HBC Hradec Králové 1988): Na začátku zápasu jsme dali branku, ale rozhodčí ji neuznali, protože ji prý ani jeden z nich neviděl. Navíc jsme vzápětí hned inkasovali, jelikož kluci přestali po té situaci hrát. Sice jsme byli zaražení a naštvaní, ale podařilo se nám srovnat na 1:1 a začínali jsme tak prakticky od nuly. Rozhodovala asi ta domácí druhá branka, kdy se náš brankář špatně zorientoval a míček mu spadl za záda. Měli jsme potom ještě snahu, tlačili jsme se do branky, ale když nedáme gól, tak nemůžeme chtít body…