CROSSDOCK Extraliga

Středočeské derby ovládlo Kladno, Hnízdil sestřelil Rakovník hattrickem!

Sváteční pátek 17. listopadu přinesl hned dopoledne zajímavé středočeské derby, v němž na své půdě přivítal HBC Rakovník svého favorizovaného oponenta z Kladna. Hned v první minutě se jednobrankového vedení ujali rysové zásluhou nejefektivnějšího střelce zápasu Daniela Hnízdila.

Poslední dva duely a skóre 9:0? O kom je řeč? No přeci o kladenských hokejbalistech, kteří dali zapomenout na debakl v Hradci Králové (0:7) a vrátili se na svoji precizní útočnou vlnu podpořenou pevnou defenzivou. Po třiapadesáti vteřinách od úvodního vhazování se z první trefy duelu radoval Daniel Hnízdil, kterého nedlouho poté doplnil Radek Soukup a kladenští hokejbalisté tak brzy vedli 2:0. V polovině úvodní patnáctiminutovky se do akce dostal benjamínek rysů Jan Prokop, jenž nahrával na třetí branku, o níž se postaral Martin Kohout – 0:3.

Zbytek první třetiny už další gólový zářez na kladenské pažbě nepřinesl, jen dvě vyloučení, po jednom na každé straně. Podle poměru střel na branky tahal za delší konec provazu kladenský soubor, jehož počáteční tlak na začátku druhé periody Rakovník ustál, ale v 21. minutě se ze čtvrtého gólu radoval David Šrámek, kterého za necelé dvě minuty doplnila mladá puška v podobě Jana Prokopa a rysové se těšili z vedení 5:0!

Kladno i nadále při chuti, rakovnický Schnaubelt oponoval

O osudu utkání bylo hodně brzy rozhodnuto a vyvstávala otázka, zdali se domácí raci vůbec trefí mezi tři tyče Keimarovy branky. To se povedlo Milanu Schnaubeltovi, jenž slavil úspěch po souhře s legendárním Slavomírem Švancarou – 1:5. Radost ze snížení na rozdíl čtyř branek trvala v táboře rakovnické družiny necelou minutu, jelikož se do akce dostal Daniel Hnízdil, který zvyšoval na 6:1 pro Kladno.

Třetí třetina se dlouho nesla bez gólového efektu, k vidění bylo pár vyloučení a podle všeho i jasná dominance hostujícího Kladna. Necelé čtyři minuty před koncem duelu se ještě prosadil Dominik Baronšák a po něm hattrick dovršil Daniel Hnízdil! Rakovník se ale za žádných okolností nevzdával a těsně před koncem derby Milan Schnaubelt upravil na konečných 2:8 z pohledu domácích hokejbalistů.

HBC Rakovník vs. HBC ALPIQ Kladno 2:8 (0:3, 1:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Schnaubelt (Švancar), 45. Schnaubelt (Kopecký, Míka) – 1. Hnízdil (Špaček, Hrabár), 3. Soukup (Štěpáník, Hnízdil), 8. Kohout (Prokop, Procházka), 21. Šrámek (Barnošák), 23. Prokop (Kohout, Procházka), 26. Hnízdil (Špaček, Soukup), 42. Barnošák (Šíma, Voráček), 44. Hnízdil (Štěpáník, Hrabár).

Střely: 22:33, vyloučení: 6:3, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0, rozhodčí: Škrobák, Kettner.

Rakovník: Solar (Schierl) – Sunkovský, Cafourek, Suchý, Tvarůžek O., Pechanec – Tvarůžek M., Sýkora, Míka, Pospíšil, Švancar, Schnaubelt, Hildebrand, Kopecký, Martínek, Gerlich.

Kladno: Keimar (Merta) – Hrabár, Soukup, Šícha, Nosek, Haisman, Novák, Pliml – Hnízdil, Štěpáník, Barnošák, Šíma, Šrámek, Kohout, Prokop, Procházka, Zmeškal, Voráček.