CROSSDOCK Extraliga

Zápas 11.kola: V Mostě vládlo dvě třetiny Kladno a znovu neinkasovalo!

11. kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu se odehrálo v sobotu odpoledne i v mostecké hale, kam k zápasu kola zajíždělo Kladno a redakce hokejbal.cz byla u toho! Hosté vstupovali do utkání v roli značných favoritů.

První třetina pod taktovkou hostů

Začátek utkání, respektive celých úvodních patnáct hracích minut, bylo v režii Kladna. To se hned od úvodního vhazování pustilo dopředu a snažilo se brzy prosadit. Otevření skóre sice nepřišlo nakonec nějak extra brzy, branka v deváté minutě z hole Daniela Hnízdila, který vypálil ihned po vyhrané buly Martinem Špačkem, dodala Rysům ještě větší klid. A ten byl znát o chvilku později, střelec první branky nejprve nastřelil brankovou konstrukci, ovšem do první sirény se ještě stihl prosadit Radim Štěpáník, tedy jeden ze dvou nejlepších letošních střelců Kladenských.

Kladno po chvilce rozhodlo

Když o sobě dal vědět Štěpáník, jako by to ke skórování nakoplo také dalšího kanonýra Dominika Barnošáka, který ze začátku druhé třetiny vsítil už třetí branku hostů a svoji pak osmou letošní. Tato trefa zároveň prakticky definitivně rozhodla o exportu tří bodů, jelikož i Mostu začínalo být jasné, že s průběžným stavem půjde něco udělat už jen velice těžko.

Převaha Středočechů pokračovala i nadále a při jedné z přesilových her přišla pohledná a především rychlá kombinace, na jejímž konci nahrával Barnošák napříč brankovištěm pro Davida Šrámka, jenž střelou z první rozvlnil síť za Brémem.

Třetí část pro kronikáře

Na třetí třetinu do domácí branky nastoupil Miroslav Tyl, který si tak ve svých šestatřiceti letech odbyl premiéru v nejvyšší české soutěži a navíc podal hned několik dobrých zákroků. Vždyť Kladno nepřestalo hrát ani v poslední třetině a v kombinaci s otevřenou a ofenzivní hrou domácích, kterou začali praktikovat právě ale až od třetí periody, se hrálo ze strany na stranu.

Padla ale už jenom jedna branka, a to do mostecké sítě, která znamenala také jedno „poprvé“. Autorem byl totiž devatenáctiletý talentovaný obránce Jiří Hrabár, pro kterého to byla naopak premiérová trefa v extralize! Kladenští si bezpečně dokráčeli pro vítězství a drží se i nadále jako jediní na dohled vedoucímu Kert Parku!

HBC RONDO Most vs. HBC ALPIQ Kladno 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Střely: 14:35, vyloučení: 7:6, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 35, rozhodčí: Kettner, Záhora.

Branky a nahrávky: 9. Hnízdil (Špaček), 14. Štěpáník (Soukup), 18. Barnošák (Šrámek, Novák), 22. Šrámek (Barnošák, Šíma), 41. Hrabár (Nosek, Prokop).

HBC Rondo Most: Brém (31. Tyl) – Koudelka, Chyba, Popluhar, Drenčko, Chmelina - Černý, Novák, Chytrý, Krajíček, Singer, Bačák, Jakubův, Plachý, Kotlík.

HBC ALPIQ Kladno: Jirotka (Keimar) – Hnízdil, Soukup, Hrabár, Šícha, Nosek, Novák, Haisman - Špaček, Štěpáník, Pražák, Barnošák, Šíma, Šrámek, Procházka, Kohout, Prokop, Zmeškal.

HODNOCENÍ Z VÍTĚZNÉHO CELKU:

Drahomír Kadlec (trenér Kladna): Jsme pochopitelně spokojení, před zápasem jsme na sobě sice měli trochu deku, protože to bylo třetí utkání venku, odkud se nám body teď přivést nepodařilo, ale už v týdnu na tréninku bylo vidět, že to chceme v Mostě zlomit. A k další nule vzadu? My na tom vlastně máme postavenou naši hru, nějaké branky vždycky dáme, a když nám skvěle zachytá Honza Jirotka, tak to je ve spolupráci s beky potom dobré. Naši obránci jsou sice mladí, ale chtějí na sobě pracovat a chce to jenom, abychom neusnuli na vavřínech, a stále jsme takto pokračovali.