CROSSDOCK Extraliga

Hostující dominanci narušily Pardubice, v Sudoměřicích po obratu padly

Další listopadová sobota nabídla kompletní program 11. kola CROSSDOCK Extraligy hokejbalu, v rámci kterého se dařilo zejména hostujícím celkům. Nadvládu hostí pokazily Pardubice, které sice měly nakročeno k vítězství, nakonec se ale musely před Sudoměřicemi ve třetí periodě sklonit.

TJ Kovo Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Soukup (Štěpánek), 21. Michajličenko (Pilař, Langthaler).

Střely: 29:15, vyloučení: 3:6, využití přesilovek: 0:1, oslabení: 0:0, diváků: 20, rozhodčí: Zbořil, Škrobák.

Mizérie pražského Kova nebere konce. Ani v desátém zápase letošní sezony si nedokázal tým z hlavního města připsat druhé vítězství, tentokrát navíc vůbec neskóroval. Ústí nad Labem se dostalo do vedení ve čtrnácté minutě gólem Soukupa, v druhé periodě navýšil náskok Elby Michajličenko. Hostující brankář nakonec udržel čisté konto a potvrdil tím vzestup Ústeckých extraligovou tabulkou. U Kova jsou opačné problémy. Špatná defenzíva a trápící se útok znamená stále šestibodovou ztrátu na předposlední Rakovník.

HBC Rakovník vs. HC Kert Park Praha 1:3 (1:0, 0:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Hildebrand (Sýkora, Tvarůžek O.) - 20. Kruček M. (Nýdl, Blaško), 26. Zvonek (Kruček M.), 30. Fejfar (Dejneka, Zvonek).

Střely: 16:15, vyloučení: 11:5, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 40, rozhodčí: Vrba, Danylec.

Až nečekaně blízko byl právě desátý Rakovník k sebrání bodů lídrovi tabulky z Kert Parku. Druhý pražský tým v soutěži proti houževnatému soupeři inkasoval jako první, když domácí poslal do vedení Hildebrand. Zkušený tým pod vedením trenérů Kuny a Jelena dokázal nepříznivý stav otočit díky skvělé druhé třetině. Vyrovnání trefil lídr obhájců titulu Martin Kruček, po dalších trefách Zvonka a Fejfara dokázal vedoucí tým tabulky skóre otočit a nakonec bral vítězství v poměru 3:1 i díky dvěma využitím přesilovým hrám!

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Plzeň 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky: 44. Šimek (Novák, Bacovský) – 28. Kunzmann (Hanuš, Pauer), 30. Hanuš (Kunzmann, Kavalír), 45. Švarc (Benedikt).

Střely: 25:36, vyloučení: 9:8, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 38, rozhodčí: Cícha, Černý.

Velmi zajímavý souboj byl v mrazivém počasí přichystán hradeckým fanouškům, kteří chtěli vidět reparát svého týmu po východočeském derby. Na první branku však museli čekat až do 28. minuty, kdy ale slavila Plzeň. Během dvou branek v závěru druhého dějství z čepele Kunzmanna a Hanuše hosté odskočili na rozdíl dvou gólů a po zbytek duelu si náskok udržovali. V předposlední minutě se sice pirátům podařilo snížit zásluhou Šimka při hře v šesti bez brankáře, definitivní tečku za plzeňskou výhrou však udělal Švarc, který trefil odkrytou klec pirátů. V tabulce se pak Plzeňští posunuli právě před Hradec Králové na čtvrté místo!

SK Sudoměřice vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 33. Hruboš (Kaluža, Fraňo), 43. Fraňo (Kaluža) – 17. Kubišta (Turyna, Kubišta).

Střely: 21:26, vyloučení: 8:9, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 72, rozhodčí: Škrobák, Olesz.

Největší překvapení kola se urodilo v Sudoměřicích. Favorizované Pardubice zde totiž nedokázaly potvrdit svůj vzestup a domů vlakem odjely bez zisku jediného bodu. Po bezbrankové první části je dostal do vedení dorostenec Kubišta, to však bylo ze strany Autoskla všechno. Domácí si obrat nechali na třetí třetinu, kdy díky brankám Hruboše a Fraňa skóre otočili ve svůj prospěch. Díky výhře Sudoměřice zastavily pád tabulkou a kotví na pozici s číslem sedm.

HBC Rondo Most vs. HBC ALPIQ Kladno 0:5 (0:2, 0:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Hnízdil (Špaček), 14. Štěpáník (Soukup), 18. Barnošák (Šrámek, Novák), 22. Šrámek (Barnošák, Šíma), 41. Hrabár (Nosek, Prokop).

Střely: 14:35, vyloučení: 7:6, využití přesilovek: 0:2, oslabení: 0:0, diváků: 35, rozhodčí: Kettner, Záhora.

Mostečtí doma umí a svoji kvalitu chtěli potvrdit i proti jednomu z největších favoritů na zisk mistrovského titulu. Kladenští hokejbalisté však na hřišti Ronda zaváhání nedopustili. Po celý zápas byli lepším týmem a postupně si vypracovali kvalitní náskok. V síti brankáře Bréma skončily během prvních dvou třetin čtyři míčky, útočnou dravost ALPIQU nezastavil ani střídající brankář Tyl. O výsledek 5:0 se postaralo pět různých střelců, kteří udrželi Kladnu kontakt s vedoucím Kert Parkem.