CROSSDOCK Extraliga

Stíhací cesta Kladna pokračuje v Mostě, ten prokázal tuhou defenzivu

Jedenáctým kolem pokračuje tento víkend také CROSSDOCK Extraliga mužů, a to i zápasem v Mostě. Sem bude cestovat celek z Kladna, který si letos zatím drží skvělá čísla v defenzivě. Tuhou obranu ale před týdnem prokázalo také Rondo, vždyť na Lužinách u úřadujícího mistra obdrželo pouze dvě branky!

Most má na dosah dva celky

Po minulém roce se i v Mostě udály před aktuálním ročníkem velké změny, které se ze začátku ročníku promítly do výsledků, a vypadalo to, že by to Rondu mohlo začít šlapat. Potřebné bodové zisky ale podle představ nepřicházejí, vždyť za devět zápasů to je pouze dvanáct bodů, což je v letošní konkurenci momentálně dostačující na sedmé místo.

Avšak mostečtí hokejbalisté mají na dosah vidinu posunu tabulkou, vždyť Ústí a Plzeň mají shodně jen o jeden bod více, a to není už tento víkend nedostižitelné. Rondo by ale muselo poslat do kolen značného favorita z Kladna, na kterého by mohla platit dobrá defenzivní práce. Tu Most před týdnem na hřišti Kert Parku prokázal, je tak otázka, zda ji dokáže z hlavního města přestěhovat i do své domácí haly!

Kladno po výbuchu zase šlape

Je to dva týdny, co si Rysové odvezli nečekaný debakl z Hradce Králové. Po podceněném zápase přišla ale o týden později doma proti Sudoměřicím už opačná hra a Kladno si dokráčelo bezpečně pro tři body. Bylo to navíc s nulou v zádech a Středočeši tak opět dali vědět o své letošní skoro nepropustné zadní řadě. Jsou to totiž Kladenští, kteří prokazují letos nejlepší obranu, protože za osm zápasů obdrželi jenom šestnáct branek, a to znovu připomeňme ještě jednou zápas s královéhradeckými piráty, kteří se do kladenské sítě prosadili hned sedmkrát.

A ještě pohled na tabulku. Rysové jsou momentálně třetí za o bod lepšími Pardubicemi, které však mají dokonce o dva zápasy odehráno více a loňského vicemistra tak spíše zajímá první celek. Kert Park má pak o pět bodů více a jeden zápas odehraný navíc. Jak to bude vypadat po tomto víkendu?

HBC Rondo Most vs. HBC ALPIQ Kladno, sobota, 15:00

Sledujte utkání živě ZDE!