CROSSDOCK Extraliga

Statistice kanadského bodování CCM Extraligy jasně vévodí hráči Kertu!

Po podzimní části hokejbalové CCM Extraligy je také čas udělat si pořádek v tom, kdo je vlastně prozatím letos nejproduktivnější a ovládá osobní statistiky kanadského bodování. Věřte, že nejlépe na tom jsou prozatím hráči pražského Kertu, kteří v top pětce obsadili hned trojici pozic.

5. Martin Kruček – HC Kert Park Praha

Pražský Kruček odehrál na podzim celkem šestnáct zápasů, ve kterých si dohromady připsal jednadvacet kanadských bodů. Ofenzivní hráč Kertu, který v listopadu oslavil kulaté třicáté narozeniny, byl platný jak v koncovce, tak také v předfinální fázi. Ve statistikách mu totiž svítí třináct asistencí a osm branek, přičemž jedna byla v početní výhodě a jedna dokonce ve vlastním oslabení.

4. Tomáš Fejfar – HC Kert Park Praha

Další zástupce Kertu v top pětce bodování je Tomáš Fejfar, který sice odehrál o jeden zápas méně než jeho výše zmíněný kolega, i tak je ale ve statistice ještě před Kručkem. Za patnáct zápasů statistiky přisuzují Fejfarovi čtyřiadvacet kanadských bodů. Stále ještě devatenáctiletý útočník byl hodně vidět především v kolonkách asistentů, za které si připsal hned sedmnáct bodů. Důležité ale byly i jeho branky, těch bylo sedm a jedna také ve vlastním oslabení.

3. Jan Bílý – HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Pardubický kapitán Jan Bílý se po podzimní části nachází ve statistickém hodnocení na třetím místě. V průběhu půlsezony především jeho asistence, které ve spojení dobrých zakončeních dalších hráčů Pardubic znamenaly, že se Autoskláři dokázali udržet na druhém místě. Pokud k letošním patnácti asistencím a devíti brankám přidá na jaře a v play-off dalších body, bude moci pomýšlet i na překonání svého maxima v české soutěži mezi muži z loňské sezony, které za třicet zápasů činilo devětačtyřicet bodů.

2. Lukáš Soukup – Elba DDM Ústí nad Labem

Ve statistickém okénku mají své místo i severní Čechy, respektive Ústí nad Labem a jejich Lukáš Soukup. Ten se řadí mezi jedno z největších překvapení letošní sezony. Jen posuďte sami, po konci základní části minulé sezony měl Soukup na kontě, sice ne s plným počtem odehraných utkání, patnáct kanadských bodů. Momentálně už jich je po patnácti zápasech, tedy o dva méně než kolik jich odehrál Soukup v základní části minulé sezony, čtyřiadvacet! A dá se přepokládat, že na jaře přijdou další a Elba se i díky tomuto produktivnímu hráči pokusí udržet v první šestici.

1. Tomáš Wróbel - HC Kert Park Praha

A do třetice pražský Kert! To, že celek z hlavního města útočí letos opravdu vysoko, dokazuje i fakt, že hned trojice jeho hráčů se po podzimní části umístila v top pětici bodování hráčů. Tak tedy, šestnáct odehraných zápasů, třináct asistencí, čtrnáct gólů. To dává Wróbelovi sedmadvacet kanadských bodů a také první flek v průběžném bodování. Za zmínku stojí ještě jedna věc. Pokud součet trestných minut předcházející čtveřice nepřesáhl ani číslovku pětadvacet, tak u Wróbela to je hned 71! Může za to ale především jeden trest do konce utkání, a to ze zápasu proti Sudoměřicím.