CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Hradec si zvedne náladu, Elba ubojuje výhru. Trio favoritů potvrdí kvalitu

Následující 11. kolo CROSSDOCK Extraligy hokejbalu bude patřit favoritům. Dle osob spjatých s hokejbalem i tipů redakce hokejbalisté Kert Parku, Pardubic a Kladna na venkovních hřištích nezaváhají.

Sobota 11.11.

TJ KOVO Praha vs. Elba DDM Ústí nad Labem

Ondřej Běloušek (hráč SK Hokejbal Letohrad): Aby mohl pražský celek pomýšlet na play-off, musí bodovat. Pražané hrají doma a myslím si, že Ústecké potrápí, jelikož se hraje na asfaltu, na což nejsou hosté zvyklí. Nakonec ale podle mě tři body získá Elba.

Adam Karnet (vedoucí mužstva A-týmu reprezentace ČR): Ústí nemá letos vyrovnanou výkonnost, přesto by v tomhle zápase mělo být mírným favoritem. Kovo už ale nemůže odkládat čas, kdy by se mělo postavit na nohy, jestli nechce skončit v základní části poslední. Tipnul bych, že zápas neskončí velkým rozdílem, naopak by se slušnou pravděpodobností mohlo dojít na nájezdy. O něco málo víc bych ale věřil Ústí, že odveze z Prahy alespoň dva body.

Tip redakce: Pražskému Kovu to v letošní sezoně nelepí a příčky zaručující účast ve vyřazovacích bojích se týmu z hlavního města vzdalují. A tak je pro Kovo duel s ústeckou Elbou na vlastním hřišti nesmírně důležitý. Šestibodová ztráta na předposlední Rakovník neznamená nic dobrého a nezlepší se to ani nyní. Elba si z Prahy poveze těsné vítězství.

HBC Hradec Králové 1988 vs. HBC Plzeň

Ondřej Běloušek: Zde půjde o velmi vyrovnané utkání. Jedná se o střet čtvrtého s pátým týmem tabulky, navíc se hraje na plastu, což vyhovuje oběma týmům. Tipuje se těžce, ale podle mého nakonec zůstanou body v Hradci.

Adam Karnet: Velkou roli bude hrát to, jak zvládnou zkušení "staří piráti" v Hradci přesvědčit mladý zbytek týmu, že sedma od Pardubic už je dávno za nimi. Když se jim to podaří, měl by pravděpodobně Hradec tahat za delší kus provazu. Plzeň ale umí hrát na hřištích soupeřů tradičně dobře odzadu a čekat na své příležitosti, takže čím déle se bude hrát vyrovnaně, tím západočeské šance porostou.

Tip redakce: Trhák kola přinese velkou bitvu. Hradečtí po vítězství s Kladnem hodně rychle vystřízlivěli a nyní si svůj debakl ve východočeském derby odčiní. Plzeň bude hodně kousat, rozhodne však domácí prostředí a tři body zůstanou v Hradci Králové.

SK Sudoměřice vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Ondřej Běloušek: Autoskláři jsou po minulém víkendu na vítězné vlně. Myslím si, že se jim podaří vyhrát i tentokrát, i přes dalekou cestu.

Adam Karnet: Pokud se Pardubice do Sudoměřic vydají v plné sestavě, překvapilo by mě, kdyby nevyhrály za tři body. Jestliže nenabídnou domácím hodně přesilovek, lepší kondicí a kvalitnější souhrou by měli dojít k plnému zisku. Na druhou stranu - zadarmo se na Moravě nikdy nevítězí.

Tip redakce: Sudoměřice pokaždé svedou s Pardubicemi zajímavý a vyrovnaný duel, zejména v domácím prostředí. A nejinak tomu bude i nyní. Autosklo se ale po opatrném začátku dostalo na vítěznou vlnu a své zkušenosti uplatní i o následujícím víkendu. Ze Sudoměřic si odveze tři body.

HBC Rondo Most vs. HBC ALPIQ Kladno

Ondřej Běloušek: Tento zápas bude překvapením kola. Most je sice v tabulce pod svým soupeřem, ale má výhodu domácího prostředí a dokázal potrápit favority z Kertu. Mostečtí v tomto duelu zvítězí v nájezdech.

Adam Karnet: Vsadil bych se, že jako na potvoru mi žádný z "expertních" tipů nevyjde - takže bych vlastně měl říct neprohra Mostu. Ale bez legrace - stále se považuji za součást kladenského klubu, takže můj tip je pochopitelně hodně zaujatý, domácí mi snad odpustí. V Mostě se taky nevyhrává snadno, ale přesto věřím výhře ALPIQu.

Tip redakce: Kladenští zajíždí potvrdit kvalitní výkony do Mostu, odkud se bodový zisk nevozí lehce. Svěřenci trenéra Kadlece potvrdí svoje kvality a v Mostě nezaváhají.

HBC Rakovník vs. HC Kert Park Praha

Ondřej Běloušek: V tomto utkání neočekávám překvapení. Kert Park potvrdí svoji dominanci a zvítězí za tři body.

Adam Karnet: Rakovník je letos taková "miss sympatie". Po loňské nevydařené premiérové sezoně nehodili flintu do žita a letos se jim už daří o poznání lépe. Všechny okolnosti (a pravděpodobnost) ale velí tipnout, že na Kert to stačit nebude. Park má ofenzivně nabitý tým, který by zápas v Rakovníku měl zvládnout coby tříbodovou povinnost.

Tip redakce: Zajímavý souboj je přichystán v Rakovníku. Na jeho hřiště dorazí obhájce titulu, který bude chtít potvrdit první místo v tabulce. Houževnatý tým se bude chtít před vlastními fanoušky vytáhnout a hostům nedá nic zadarmo. Ani to ale předposlednímu týmu tabulky na body stačit nebude.