CROSSDOCK Extraliga

Prý jestli si nedělám srandu, slyšel Förstl po skvělém průniku

Pardubické Autosklo zvládlo východočeské derby parádním způsobem a před vlastními fanoušky zvítězilo vysoko 7:1. Filip Förstl se sice do střelecké listiny nezapsal, dvěma parádními asistencemi ale podpořil vítězství svého týmu.

Příprava jako na každý jiný zápas

Pardubice v letošní sezoně zatím nepřesvědčily a doposud rozhodně nepotvrzovaly roli jednoho z favoritů na zisk mistrovského titulu. Až do nynějška. Skvěle zvládnuté derby proti rozjetému Hradci Králové rázem výrazně zamíchalo kartami a Mašíkova družina se dere zpět na výsluní. „Velká spokojenost,“ zaznělo jako první z úst mladého útočníka Pardubic Filipa Förstla. „Jsem rád, že se to povedlo. Navíc, když tým vyhraje tak vysokým rozdílem, musí mu to ještě více pomoct,“ popsal důležitost vítězství ve východočeském derby.

Hradečtí vstupovali do zápasu s Pardubicemi povzbuzeni o vítězství 7:0 proti Kladnu. Jenže v Polabinách přišla prudká studená sprcha. „Vysoká výhra se jim musela dostat do hlavy, byli na koni a my je srazili dolů. Dnes se nám to fakt povedlo,“ liboval si Förstl popisující fakt, že o vítězství Pardubic bylo prakticky rozhodnuto po úvodních deseti minutách hry, kdy hosté inkasovali hned třikrát. „Na tréninku před zápasem jsme se zkoušeli připravovat na jejich založení útoku, které se jim proti Kladnu dařilo. A i to dnes přispělo k našemu vítězství.“

Takový výsledek pomůže našemu hernímu rozvoji

Právě Filip Förstl se na sedmigólovém galapředstavení podílel dvěma asistencemi, které lze zařadit do kategorie exkluzivních. Zejména v prvním případě. Útočník Pardubic si vzal míček ještě na půlící čáře, naprosto neomylně si to přes řadu hradeckých hráčů zamířil až před branku. Místo sobeckého zakončení však Förstl volil ještě parádnější zadovku na hůl Radka Mašíka, který na přední tyči udeřil. Jaká byla reakce? „Děkoval a říkal, jestli si náhodou nedělám srandu,“ popsal Förstl Mašíkova slova krátce po gólu.

Následně Filip Forst připravil ještě přesným pasem gól Ottovi Urbancovi a svůj čtyřbodový účet tak rozšířil. „Moje góly, co jsem tuto sezonu dal, se snad ani nedají počítat,“ směje se při otázce, zda je spíše střelec či nahrávač. „Jeden jsem skoro ani nedal já a druhý byla jednoduchá dorážka. Střelec asi ještě nebudu,“ dodává. Nyní musí Pardubice zvládnout závěr podzimu a na jaře útočit na co nejlepší pozici do play-off. „Takový výsledek jen pomůže našemu dalšímu vývoji,“ věří Filip Förstl.