CROSSDOCK Extraliga

Hattrick ústeckého Soukupa a východočeské derby nečekaně jasně pro Autosklo!

CROSSDOCK Extraliga pokračovala o víkendu svým desátým kolem a sobotní čtveřice zápasů přinesla zajímavé výsledky. Tak například derby v Pardubicích ovládli až nečekaně jasně domácí hráči, kteří vyprovodili Hradecké sedmi brankami.

Sobota 4.11.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Střely: 18:31 Vyloučení: 5:6 Využití: 1:1 Oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 14. Soukup, 16. Soukup (Javůrek, Michajličenko), 35. Soukup (Gruss) – 32. Věchet (Teplý).

Střet ústecké Elby a východočeského Letohradu byla nakonec one man show jednoho muže. A to domácího Lukáše Soukupa, který nejprve poslal na konci první třetiny svůj celek do vedení a ze začátku dalšího pokračování i díky němu vedli Severočeši o dvě branky. Jeleni sice na dalším začátku, tentokrát třetí periody, rychle snížili, ovšem Soukup tři minuty na to dokonal třetím gólem do letohradské sítě hattrick a pečetil tak tři body Ústí!

HBC ALPIQ Kladno vs. SK Sudoměřice 4:0 (1:0, 3:0, 0:0)

Střely: 35:13 Vyloučení: 1:2 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 14. Prokop (Štěpáník), 20. Novák (Pražák), 22. Barnošák (Šícha, Šíma), 29. Kohout (Procházka, Pražák).

Dvě hodiny po poledni začalo v sobotu i utkání na Kladně. Alpiq měl velkou motivaci, a to odčinit týden starý debakl z Hradce Králové (0:7). Naopak Sudoměřice se chtěly vrátit zpět ke své hře, která jim nesla potřebné ovoce ze začátku sezony. Na hřišti však vládlo jenom jedno mužstvo! Po jednobrankovém vedení domácích v první třetině se Kladno dostalo ve druhé periodě k dalším třem brankám, a pro Jihomoravany tak rázem bylo po utkání.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Hradec Králové 1988 7:1 (3:1, 3:0, 1:0)

Střely: 23:21 Vyloučení: 8:7 Využití: 0:0 Oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 4. Česák, 5. Vlasák (Březina, Bucek), 11. Česák (R. Mašík), 19. Filip (Březina), 27. R. Mašík (Förstl), 28. Urbanec (Förstl), 41. Březina (J. Bucek) – 12. Fišer (Tesař).

Mělo to být nejvyrovnanější hokejbalové derby mezi Hradcem Králové a Pardubicemi za poslední sezony, a to dokonce s tím, že mírnou převahu by měl mít prvně jmenovaný. Jenomže opak byl pravdou! I tady totiž vládlo jenom jedno mužstvo, Autoskláři na Piráty nastoupili hned od první třetiny, po které měli domácí lukrativní dvoubrankový náskok, který do konce zápasu navýšili dokonce až na šestigólový! Hradečtí byli sice skoro stejně střelecky aktivní jako domácí, Pardubice však byly více než dostatečně ve své koncovce efektivní a zaslouženě zvítězily!

HC Kert Park Praha vs. HBC Rondo Most 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Střely: 39:19 Vyloučení: 4:7 Využití: 1:1 Oslabení: 0:0.

Branky a nahrávky: 5. M. Kruček (Fejfar), 33. Wróbel (Kovář) – 37. Chytrý (Bačák, Chyba).

Poslední domácí utkání pražského Kert Parku v letošním roce proti Mostu přineslo až nečekaně vyrovnaný průběh! Pražané se sice dostali brzy do vedení, na dvojnásobném náskoku ale museli pracovat až do začátku třetí třetiny. Rondo se navíc zanedlouho dostalo ke snížení a posledních osm minut zápasu tak přineslo zajímavou a dramatickou podívanou. Mostečtí pak ale už branku vsítit nedokázali a z utkání nakonec odešli těsně poraženi. Úřadující mistr naopak dál vévodí tabulce!