CROSSDOCK Extraliga

Demoliční derby! Pardubice dominovaly a Hradec vyprovodily sedmi góly

Zápas kola CROSSDOCK Extraligy hokejbalu přinesl v pardubické aréně v Polabinách vynikající podívanou. Domácí Autosklo od úvodní minuty předvádělo vynikající výkon a soupeři z Hradce Králové mnoho nepovolilo.

Demolice Hradce od úvodní minuty

Po dlouhé době vstupoval do derby v roli mírného favorita celek Hradce Králové a právě tato pozice mu nesedla úplně dobře. Domácí se dokázali zejména s první třetinou vypořádat nesmírně dobře. Utkání ovlivnila dvouminutovka na začátku, v níž Josef Česák a následně Radek Mašík prostřelili gólmana Hradce a poslali tak domácí celek do vedení. Po druhé trefě Česáka v zápase přepustil Biegl místo Bryknerovi, který výrazně pozvedl hru hostí. Ještě do pauzy se Hradci Králové podařilo snížit po přesné střele Jana Fišera z rychlého protiútoku, která následně byla uznána kvůli protržené síťce až se zpožděním.

O vítězi rozhodnuto rychle, domácí dominovali

Dvoubrankový náskok Pardubic z první patnáctiminutovky příliš dlouho nevydržel. Pardubice proti Hradci Králové předváděly skvělé vystoupení a postupem času navyšovaly své vedení. V 19. minutě vyslal přesnou ránu krátce po vhazování Petr Filip, který vrátil Autosklu tříbrankový náskok. Hrdinou zbytku druhého dějství byl Filip Förstl, který nejprve připravil skvělou samostatnou akcí gól pro Radka Mašíka, chvíli na to nabil i Ottovi Urbancovi, jenž přesně mířenou ranou stanovil skóre po druhé třetině již na 6:1!

Hlídaní vedení a tři body do tabulky

Na úvodní dvě, brankově hojné, třetiny se již navázat nepodařilo. Závěrečné dějství přineslo bojovný hokejbal, více ze hry měli hosté, kteří se snažili ještě s pětibrankovým mankem něco udělat. V největších příležitostech ale podržel hráče Pardubic brankář Foršt. O poslední tečku za skóre se po samostatném úniku postaral pardubický kapitán Ondřej Březina. V konečném součtu tak Autosklo zvítězilo 7:1 a po zisku třech bodů v tabulce CROSSDOCK Extraligy hokejbalu zůstalo na čtvrtém místě.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice vs. HBC Hradec Králové 1988 7:1 (3:1, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Česák, 5. Vlasák (Březina, Bucek), 11. Česák (Mašík), 19. Filip (Březina), 27. Mašík (Förstl), 28. Urbanec (Förstl), 41. Březina (Bucek J.) – 12. Fišer (Tesař).

Střely: 23:21, vyloučení: 8:7, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 90, rozhodčí: Havelka, Černý.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice: Foršt – Mašík, Novotný, Filip, Bucek, Mokříž, Turyna – Förstl, Urbanec, Bucek, Březina (C), Vlasák, Česák, Moravec, Skřivánek, Zajíček, Staněk, Kubeš.

HBC Hradec Králové 1988: Biegl (11. Brykner) – Jiřík, Ježek, Fanderlík, Švanda, Veselý, Šimek, Mlázovský, Pekárek, Doležal – Král, Černý, Hudeček, Šimůnek, Fišer, Bacovský, Svoboda, Novák, Hrubý, Tesař, Mitra.