CROSSDOCK Extraliga

Tipy: Kovo se nechytne, derby nemá favorita. Kladno odčiní blamáž

Podzimní část CROSSDOCK Extraligy hokejbalu se velmi rychle blíží ke svému konci a před námi je o následujícím víkendu várka šesti zápasů, které nám opět poodkryjí formu jednotlivých mužstev bojujících o vyřazovací boje.

Sobota 4.11.

HC Kert Park Praha vs. HBC Rondo Most

Martin Tvarůžek (hráč HBC Rakovník): Kert Park je jeden z nejlepších tuzemských týmů, hlavně doma, to jsme loni s Rakovníkem pocítili, když nám dali desítku. Takže pro mě jasná jednička.

Tip redakce: Rondo v posledním extraligovém vystoupení padlo doma s Rakovníkem po samostatných nájezdech a tuto ztrátu se bude snažit napravit. Na hřišti Kert Parku to ale nepůjde úplně jednoduše. Lídr tabulky doma další zaváhání nepřipustí a připíše si do tabulky po hladkém průběhu další tři body.

HBC ALPIQ Kladno vs. SK Sudoměřice

Martin Tvarůžek: Opět jasné vítězství domácích. Kladenští budou chtít odčinit blamáž z minulého týdne v Hradci. Trenér Kadlec jim určitě tréninky moc neulehčil, a kluci budou makat a jasně vyhrají.

Tip redakce: Ani zde k žádnému překvapení nedojde. Kladno se musí vzpamatovat po vysoké porážce na východě Čech a na jeho hřišti to odnesou Sudoměřice. Šestý tým tabulky si v Kladně neškrtne a pojede domů s prázdnou.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice vs. HBC Hradec Králové 1988

Martin Tvarůžek: Záleží, zda budou hrát hráči jako Bílý, Filip. Pokud ne, budou to mít domácí hodně složité, spíš bych si vsadil na Hradec, protože má formu. Ale je to derby, a to je vždy vyrovnané a nemá favorita, tak zkusím tipnout plichtu.

Tip redakce: První východočeské derby víkendu bude mít hodně odlišný nádech od těch předchozích. Po dlouhé době do něj bude v pozici mírného favorita vstupovat celek Hradce Králové, který si do Pardubic přijede pro plný počet bodů. Jak se dokáže s touto pozicí vypořádat, se uvidí, každopádně je jisté, že sobotní odpoledne v Pardubicích bude patřit skvělému hokejbalu! Říká se, že derby nemá favorita a i z tohoto důvodu se obě mužstva rozejdou po základní hrací době smírně, no a v nájezdech to už může dopadnout jakkoliv.

Elba DDM Ústí nad Labem vs. SK Hokejbal Letohrad

Martin Tvarůžek: Další plichta. Ústí je doma na plastu hodně silné, Letohrad dokázal zase na plastu urvat vítězství na Kertu, takže povrch pro ně asi nebude takovou překážkou.

Tip redakce: Souboj dvou týmů bojujících o příčky na hraně vyřazovacích bojů. Letohrad má před sebou důležitý víkend a první bodový zisk si dokáže odvézt ze severu Čech. Jak velký náklad bude, to záleží pouze na hráčích východočeského Letohradu.

Neděle 5.11.

HBC Plzeň vs. TJ Kovo Praha

Martin Tvarůžek: Plzeň je doma neskutečně silná. Má mladé šikovné hráče. Když se podívám na tabulku, nechápu, jak mohou být tak dole. Kovo je v krizi a domnívám se, že se v hale na Plzni nechytne.

Tip redakce: Poslední tým tabulky zaznamená v neděli další porážku. Proti nebezpečné Plzni, která zatím v tabulce zůstává za očekáváním a ještě na jejím hřišti – to je smrtelná kombinace. Plzeň bude tabulkou stoupat výše a doma získá proti Kovu plný počet bodů.

SK Hokejbal Letohrad vs. HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice

Martin Tvarůžek: Další východočeské derby, které podle mě nemá favorita. Ale pokud hráči Poličky, kteří nastupují za Letohrad, dají přednost mateřskému klubu, Pardubice v Letohradě vyhrají. Zkusím tipnout taky jednu dvojku na výhru hostů.

Tip redakce: Po čtrnácti dnech si Letohrad s Pardubicemi zopakuje vzájemný souboj, tentokrát bude výsledek přesně opačný. Na hřišti v Pardubicích se domácím vedlo, nyní bude znovu rozhodovat domácí prostředí a tři body tentokrát zůstanou jelenům.