CROSSDOCK Extraliga

Musíme rozšířit listinu našich střelců, burcuje sudoměřický Jan Havlík

Sudoměřice platí letos od začátku sezony CROSSDOCK Extraligy za trochu jiný tým než v předchozích dvou ročnících. Jihomoravané totiž reálně od začátku ročníku bojují o nejlepší umístění po základní hrací době za posledních několik sezon.

Musíme brát body i favoritům

Honzo, domácí prostředí mají Sudoměřice silné, nemrzí vás, že jste ho proti Kert Parku nepřeměnili alespoň v bod?

Určitě nás to mrzí! S Kertem to jsou ale vždy hodně složité zápasy, mají tam strašně moc velice kvalitních hráčů, a ti se zkrátka brání jen těžko. Oni totiž využijí naši každou chybu. Ztráta z každého domácího zápasu nám samozřejmě vadí, nevyšlo to ale i díky tomu, že se nám tentokrát nesešli obránci.

Ovšem první třetina nevypadala zase tak špatně, měli jste v ní několik dobrých útočných výpadů…

To je pravda, byly tam i nějaké závary před brankářem, stačilo jen využít nějakou šanci k brance a mohlo to vypadat zase jinak. S těmi celky v top trojce čtyřce musíme každou nabídnutou příležitost využívat, protože oni to přesně tak dělají… Naopak my se na všechny branky strašně moc nadřeme.

Co se tedy děje, že po tom sudoměřickém vzletu na začátku ročníku, nyní přišel trošku útlum?

Hned ze začátku jsme udělali hodně bodů, teď ale dávají branky jenom pořád stejní kluci, chtělo by to, aby se na střeleckou listinu zapisovali i další. Tak třeba já jsem nedal branku tři roky… (zasměje se) Když se tohle změní, věřím, že ty body zase budou přibývat.

Co dál může ke zlepšení pomoci?

Na tréninku jsme všichni skvělí hráči, všichni se snaží efektivně zakončovat, jenomže při zápase to je už jinak. Bojíme se to vzít na sebe, musíme přidat na střelecké produktivitě.

Play-off je u nás skvělé, věřím, že opět na jaře!

Jaké to vlastně je hrát hokejbal za Sudoměřice a nemít to k žádnému soupeři blízko?

Já ještě s pár klukama jezdím ze Zlína, takže na to cestování jsem už zvyklý. (směje se) Hrát tento sport za Sudoměřice je ale super, na zápasech panuje mnohdy skvělá atmosféra a zpáteční cesty z výjezdů si zkrátíme třeba pivkem na benzice. (usmívá se)

Je to hodně specifické, že?

Ano, to určitě. Ale hodně týmů to tady má rádo, protože vědí, že u nás chodí při pěkném počasí hodně lidí. I když někteří nadávají, máme tady právě to specifické prostředí, třeba jako v hokeji Vsetín.

Neslýcháte od soupeřů nějaké posměšky?

To víte, že ano. Třeba, že jsme už skoro na Slovensku a podobně. Ale my toho domácího prostředí musíme využívat a snažit se ho převtělovat v potřebné body.

Chcete si letos znovu připomenout ty dobré roky sudoměřického hokejbalu?

Vrátit sem zpět play-off by bylo super a samozřejmě se o to letos opět snažíme. Lidi jsou tady při té vyřazovací části skvělí, zdraví se s námi a prožívají to úplně stejně jako my. Dva roky nazpět jsem to zažil, a to byla tak skvělá atmosféra už na čtvrtfinále! Hrajeme to tady jenom za klobásku, když to tak řeknu, a takovéto zápasy při vyvrcholení sezony jsou pro nás nejlepší odměnou.

A vyjde ten vytoužený cíl už letos?

Děláme všechno pro to, aby to tak bylo. Kádr tady máme silný, skvělého brankáře, chce to teď už jenom připojovat body a postoupit. Brát ale musíme i silným soupeřům, jinak by to nemuselo dopadnout podle našich představ.