CROSSDOCK Extraliga

Sudoměřice odolávaly jen třetinu, potom Kert Park zabral a dál vévodí tabulce

Dohrávka devátého kola CROSSDOCK Extraligy byla naplánována na nedělní dopoledne v Sudoměřicích, kde se hodinu před začátkem střetnutí prohnala hustá deštivá přeháňka doprovázena siným větrem. Ten neustal ani při zápase, takže se pro obě strany nejednalo o vůbec jednoduchý zápas.

Aktivní hra z obou stran

Hosté přijížděli sice v roli favorita, ovšem s den starým neúspěchem z Československého Superpoháru v nedaleké slovenské Skalici. Do hry se to ale nijak závažně nepromítlo, to spíš komplikovalo obou celkům zmiňované nastalé počasí. Silný vítr a mokrý asfalt však nakonec postupně nepřekonatelnou překážkou nebyl a hrál se tudíž hodně ofenzivní hokejbal s velkými šancemi na obou stranách.

Branka však padla v první periodě jen jedna, a to když se necelou minutu před sirénou dostal míček na pravém kruhu k Tomáši Wróbelovi, jenž přihrál do středu hřiště pro Jiřího Kručka. Ten tak poslal Pražany do vedení a zároveň otevřel brankový účet zápasu - 0:1.

Sudoměřice zvládly pouze snížení

Sudoměřicím snaha o vyrovnání rozhodně upřít nešla, ze začátku prostřední části dokonce měli domácí výhodu v podobě přesilové hry. V té uzavřeli hosty v jejich třetině, jenomže míček do branky neprocedili, takže se skóre neměnilo. A tak si slovo vzal opět Kert Park, Jiří Kruček se tentokrát od levého mantinelu stal nahrávačem, jenž našel v prostoru před brankou zcela nehlídaného Michala Kováře a bylo to o dvě trefy - 0:2.

Jiskřičku naděje pak dodal chvilku před koncem druhé periody domácí mladík Tomáš Pichler, jenž se dostal v pravém kruhu před Mroviecem k míčku, kterého také propálil a snížil tak zpět na rozdíl jedné branky - 1:2.

Třetí část v režii jednoho týmu

Poslední třetina už však příliš ze strany domácího týmu nepřinesla. Jihomoravanům sice pochopitelně stále stačila jedna trefa, která by tak podstatě započala zápas opět úplně od nuly, jenomže na to nedošlo. Navíc Dalimil Zvonek dokázal v závaru u branky přehodit gólmana Ternu, kterého ještě ke konci překonal po samostatném úniku Martin Kruček. Pražané si tak další výhrou pojistili vedení v tabulce - 1:4!

SK Sudoměřice vs. HC Kert Park Praha 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 30. Pichler (Fraňo, Kaluža) – 15. Kruček J. (Wróbel), 27. Kovář (Kruček J.), 39. Zvonek, 43. Kruček M.

Střely: 19:34, vyloučení: 0:2, využití přesilovek: 0:0, oslabení: 0:0, diváků: 89, rozhodčí: Kralovič, Gondora.

Sudoměřice: Terna (Dékány) – Tóth M. "C", Kudláč, Tóth D., Toman, Janík – Kaluža, Fraňo, Nohál, Štefek, Helešic, Navrátil, Havlík, Slanina, Studénka, Pichler.

Kert Park: Mroviec (Mikl) – Blaško, Bureš, Kaucký, Rozenberg, Nýdl "C", Poláček, Šperl, Dejneka, Javorka – Kruček J., Kruček M. Kovář, Postulka, Zvonek, Wróbel, Plzák, Bošák, Pala, Fejfar.